Gå til sidens hovedinnhold

Skal reise 100 år tilbake i tid: Her er neste års «Farmen Kjendis»-deltakere

De tidligere versjonene av kjendisrealityen har bydd på latter, tårer, intriger og gode vennskap. Nå blir det spennende å se hva denne gjengen finner på!

Gaute Grøtta Grav (39) har ledet suksesserien «Farmen» siden 2004, og «Farmen Kjendis» siden 2017. Den populære programlederen ser frem til å bli bedre kjent med denne sesongens kjendisutøvere.

– Jeg er svært fornøyd med årets deltagere. Det er en god blanding i alder, og ikke minst kompetanse. Noen kan noe, noen kan mye – mens andre kan ingenting om gårdsdrift, sier Gaute til Her og Nå.

Stort ansvar

Han poengterer at det er et stort ansvar å skulle drive «Farmen»-gården.

– Dyrene kommer alltid i første rekke, og jeg gleder meg veldig til å se for eksempel «Charter»-Svein Østvik bli en fullblods bonde i sommer, forteller 39-åringen.

De nye deltagerne består både av svært etablerte kjendiser og noen mindre profilerte. Det tror Gaute kan være en fordel.

– Mange av deltakerne er godt kjente for det norske folk fra før, men jeg tror flere av dem kommer til å overraske stort på «Farmen», mener TV 2-profilen. Innspillingene er allerede godt i gang, og de nye episodene kommer på skjermen like over nyttår.

– «Farmen Kjendis» varer i seks intense uker, og vi går på med masse energi og entusiasme. Deltagerne har allerede vist stor iver, og det gleder «Farmen»-hjertet mitt. Vi har fått en pangstart med knallvær, så det lover godt for de kommende ukene, forteller TV-profilen.

Årets gårdsreality skal spilles inn på ærverdige Li Gård i Stange kommune. Den sjarmerende gården ligger idyllisk til ved Mjøsa, og alt er lagt til rette for at det skal føles som å reise tilbake til år 1919.

- Godt å være tilbake

Det er ikke første gang programmet spilles inn på småbruket som i dag heter «Hengerud». I 2014 flyttet også «Farmen»-deltakerne inn på gården for å spille inn sesong 10 av programmet. Gaute synes det er svært hyggelig å komme tilbake til husmannsplassen.

– Det føles godt å være tilbake på Li Gård. Det er noen år siden vi var her sist, men alle de gode minnene fra forrige gang strømmet på så snart jeg nærmet meg gården på nytt, sier han. Grøtta Grav forteller at han kunne ikke ha bedt om et bedre sted å filme den kommende sesongen.

– Li Gård er en helt perfekt «Farmen»-gård. Deltakerne får være i fred, uten at det føles trangt og tett, forklarer han. Programlederen tror alt ligger til rette for en vellykket innspilling.

– Det idylliske tjernet gir gode bademuligheter, det er frodige og flotte marker – og dyra er av den snille sorten, mener Gaute. Han avslører at ett av årets dyr får en spesiell plass under gårdsdriften.

– Nytt av året er at vi har en egen trekkokse på Farmen. Det blir spennende å se om deltagerne får til å bruke den til noe fornuftig. Og ikke minst om de tør å håndtere det store dyret, sier han med glimt i øyet.

Var gift med Carola

Runar Søgaard (50), tidligere predikant

Runar er nok mest kjent for sitt ti år lange ekteskap med den svenske artisten Carola Häggkvist (51). De var gift fra 26. mai 1990 til 2000, og sammen har de sønnen Amadeus (18). Runar har tidligere arbeidet som predikant, men er nå ledelses-konsulent i Stockholm. Han er viseadministrerende direktør i «The Academy of Scandinavian Leadership», samt eier av ledelses-virksomheten «Next Level Global Group».

Berømt veterinær

Trude Mostue (50), veterinær og TV-profil

Trude utdannet seg til veterinær på Bristol Veterinary School i England på 1990-tallet. I løpet av studietiden ble hun en av Englands mest kjente veterinærer. I 1996 var hun med i serien «Veterinærene» (Vet School), og i 2002 i «Vets in Practice». Seriene ble også svært populære her hjemme, og i 2006 flyttet Trude hjem til Norge. Samme høst deltok hun i «Skal vi danse». I 2008 og 2009 medvirket hun i realityserien «Dyrlegene». Da ble det filmet fra klinikken Mostue + Lutro Dyreklinikk, som hun driver sammen med veterinær Kari Lutro.

Slagkraftig kar

Ole Klemetsen (46), tidligere bokser

Ole er en tidligere proffbokser, oftest omtalt som Ole «Lukkøye». Gjennom hele sin karriere jobbet han tett sammen med sin nå avdøde far, John Klemetsen. Deres nære forhold har blitt portrettert i dokumentarfilmen «Blod & ære» fra 2008. Gjennom Oles proffkarriere fra 1992 til 2001 har han vunnet 45 kamper og hatt seks tap. Nå er han trener ved Kampsport Instituttet i Stavanger.

Speider etter modeller

Donna Ioanna (48), modellmamma

Donna leter etter unge, pene og høye jenter som kan passe som modeller på verdens mange catwalker. 48-åringen vokste opp i New York med norsk mor og gresk far, og har alltid vært opptatt av mote. I 2006 oppdaget Ioanna toppmodell Siri Tollerød (30) på juleshopping på Sørlandssenteret. Det skulle vise seg å bli en stor suksess, og Siri har prydet forsidene til blader som Vogue, Harpers Bazaar og Elle et utall ganger. Modellmamma Donna bor i Norge på sommeren. Da bruker hun tiden på å lete etter nye modeller. Resten av året bor hun i Milano, hvor hun hjelper ferske modeller til å finne seg til rette i den nye verdenen.

Verdensmester med mat

Christer Rødseth (27), kaptein på kokkelandslaget

Til daglig jobber Christer som kjøkkensjef på restauranten Vaaghals i Oslo, men 27-åringen er også kaptein på kokkelandslaget. Ifølge Aftenposten ble Christer tidlig inspirert av sin kokke-onkel, og fikk prøve seg på kjøkkenet til golfbanen på Aurskog allerede som tiåring. Da Christer begynte på kokkelinjen på videregående, hadde han allerede mange års erfaring i restaurantbransjen! Rødseth har vunnet to ganger verdensmester i kokkefaget som assistent.

Nummer fire i Miss World

Kathrine Sørland (38), modell og blogger

Stavanger-jenta Kathrine var bare 15 år da hun startet sin modellkarriere hos Prestige Modellbyrå. I 2002 var hun Norges kandidat i Miss World, hvor hun endte på fjerdeplass. Hun deltok også i Miss Universe to år senere, og havnet da på ellevte plass. Sørland var hoveddommer i den norske versjonen av «Top Model», og 38-åringen har også ledet flere andre TV-programmer. I 2013 konkurrerte hun i «Skal vi danse». De siste årene har Kathrine ofte vært å se på TV-skjermen. Hun livnærer seg også som foredragsholder og merkevareprofil.

Kjendis-lillebror

Erik Anders Sæter (21), Paradise Hotel-profil


Våren 2018 har Erik Anders fra Bodø vært å se i TV3s realityserie Paradise Hotel. Sæter er lillebroren til tidligere «Farmen Kjendis»-deltaker Erlend Elias. Erik Anders studerer statsvitenskap på tredjeåret ved NTNU i Trondheim. Ifølge presentasjonen på Paradise Hotels sider, er Erik Anders er vant til å være best. Han mener selv at om hadde det blitt arrangert et verdensmesterskap i konkurranseinstinkt, hadde han vunnet det også.

Kontroversiell programleder

Mina Hadijan (42), tidligere programleder og sjef for Røverradioen

Mina er mest kjent for sin tid som programleder for det kontroversielle programmet «Mina» på NRK P3. Hun var svært frittalende i talkshowet, og Mina havnet i flere konflikter. I 2008 var Hadijan programleder for Radio Tango, og i 2010 var hun en av kjendisene i TVNorges kjendisversjonen av «71° nord». I 2013 drev Mina pilotprosjektet Radio Inside i Halden Fengsel, og i november samme år var hun med på å stifte Røverhuset. Radio Røverhuset starter i Oslo Fengsel i juni 2014.

Tidligere gullvinner

Tiril Sjåstad Christiansen (23), freestylekjører og X Games-vinner

23-åringen fra Geilo har vunnet gull i X Games hele to ganger, samt tatt to sølv. Tiril har tre NM-gull og ett gull fra vinter-OL for ungdom. Tiril var en del av det norske landslaget frem til i år, og under OL i Pyeongchang var Sjåstad Christiansen med for å konkurrere. Hun har slitt med flere kneskader, og da har det nok vært fint å være kjæreste med Stian Lauritzen, osteopat for snowboard-landslaget. Han er dessuten sønn av tidligere syklist Dag Otto Lauritzen!

Stor på sosiale medier

Martine Lunde (22), blogger og tidligere Paradise Hotel-profil

Ifølge Paradise Hotels egne sider, er Martine Norges selvskrevne Instagram-dronning. Hun har godt over 200.000 følgere på det sosiale mediet, og hun er også en aktiv blogger og YouTube-profil. Hun beskriver seg selv som en naturlig leder, og til TV 3 sier hun at hun ofte blir stigmatisert på grunn av utseendet, men at hun da bruker det til sin favør. Martine anser nemlig seg selv som ganske smart!

Samisk moromann

Ronald Pulk (38), samisk programleder og komiker

Ronald er en norsk-samisk journalist og programleder i NRK. I 2013 ledet han humorserien «Pulk» på NRK3, og de siste to årene har han ledet «Studio Sapmi». I april 2017 fikk hele Norge se ham i «Reinflytting minutt for minutt» på statskanalen. Pulk er fra Kautokeino, og har vært tilknyttet NRK Sàpmi siden 2000. Han har produsert reportasjer for «Oddasat» på NRK, samt ledet «Manaid-TV» i mange år. På radio har han også ledet flere samiske humorshow.

Syden-turist på heltid

Charter-Svein Østvik (57), TV-profil

I 2006 ble Svein rikskjent gjennom realityserien «Charterfeber» på TV3. Østvik var ærlig og humørfylt på sine reiser til «Syden», og «Charter-Svein» ble etter hvert et slags begrep på folkemunne. Vi fikk se ham feste, jakte på kjærligheten og reise på ferie med barna. I årene etter har Svein deltatt i flere ulike TV-programmer, blant annet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» og «Skal vi danse». Han har også hatt mindre biroller på film og TV.

Les også

Paradise Hotel 2018: Mr. og Mrs. Paradise får ny makt på hotellet

Les også

Gullruten 2018: Heimebane med tre av de gjeveste prisene

Les også

Julianne Nygård aka Pilotfrue forteller om spontanaborten i Bloggerne: – Jeg drar ned buksa og ser at alt er rødt

Les også

Helene Sandvig: Livet er brutalt og alle har en historie

Les også

Erik Sæther raser mot Newa Reza på Paradise Hotel: - Seriøst, det klikker for meg

Les også

Erlend Elias er bekymret for at lillebroren skal være med i Paradise Hotel

Kommentarer til denne saken