- Skal det være sånn at man skal slutte å lage saker om betente temaer fordi det potensielt kan «trigge» noen? Jeg synes man må kunne lage undersøkende journalistikk på kontroversielle og ubehagelige samfunnstendenser. Ellers har man på en måte tapt, sier Emma Clare (25) til KK.

Hun er programleder for NRK-serien «Innafor», som har fått mye oppmerksomhet for å ta opp temaer som intimkirurgi, sugardating, prestasjonsdop og psykisk helse.

Bakgrunn:

Sex og samfunn om sugardating: - Det er viktig at unge tidlig starter å reflektere rundt seksuelle grenser

Norsk sugardating-nettsted øker kraftig etter NRK-program

Fire av hundre studenter oppgir å ha brukt prestasjonsdop

Innafor får kritikk

Programmet har fått mye skryt, men også skapt debatt. Denne uken fikk «Innafor» kritikk av blogger og forfatter Linnéa Myhre.

I Morgenbladet skrev Linnéa blant annet at «programleder Emma Clare blir sendt ut for å stille intimkirurgiindustrien til veggs. Men i ønsket om å opplyse, og kanskje til og med arrestere en usunn trend, sitter jeg igjen med spørsmålet om jeg ikke burde operere meg, jeg også. Det tror jeg ikke var NRKs hensikt».

«Innafor» har en motsatt effekt av hva man kanskje har ønsket, mener også skribent Susannah Bush Eide

- Hvor er varselstrekanten, spør hun i en kronikk i Aftenposten onsdag.

Emma er uenig i kritikken

Programleder Emma er helt uenig i kritikken. Hun har brukt seg selv en del i programmet, og vært åpen om at hun har egne erfaringer med flere av temaene som blir tatt opp. Hun forteller at hun bruker seg selv for å gi seerne et skikkelig innsikt i temaene, ikke for å legitimere ting. Dette synes hun er viktig og riktig, som da hun kjente på usikkerheten rundt sitt eget underliv i episoden om intimkirurgi:

– Det ville jeg bruke i programmet for å vise hvor sårbare selvbildene våre er, og hvor lett komplekser kan oppstå. Jeg ser på meg selv som en nokså robust og sterk person, og hvis jeg kunne bli påvirket så lett, hvordan er det da med femten år gamle jenter? sier hun til kk.no.

Dette har Emma lagt ut på Instagram:

Emma er også uenig i kritikken om at hun er med på å senke terskelen for at folk tenker at intimkirurgo er greit.

– Det er jeg uenig i. Dette er jo tilbud som finnes der ute, og det er noe unge oppsøker – eller blir oppsøkt av – allerede. Jeg mener at vi i programmet tar på alvor både den urovekkende utviklingen, og også kvinners komplekser, sier Emma.

HTML EMBED
embedNAvideo("4fEMIR1Q_j7fjGU04LqO-A", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("FR4F7ETsQaYqi05rWINQBA", false)