Gå til sidens hovedinnhold

Skavlan inviterer samboerens eks i studio

Mikael Persbrandt gjester Fredrik Skavlan for første gang fredag.

(SIDE2:) Velkommen til studio og sesongåpning, regissør Stefan Larsson og skuespiller Mikael Persbrandt! @SKAVLANTVShow #skavlan

Skriver Fredrik Skavlan på Twitter.

Dermed har Skavlan invitert samboeren Maria Bonnevies mangeårige eks-kjæreste og en av Sveriges største internasjonale stjerner i studio for første gang - eller det er første gang Persbrandt har takket ja.

I årevis har «Skavlan» hatt store nordiske og internasjonale navn i studio. Kanskje naturlig nok har Mikael Persbrandt ikke vært en av dem, selv om Fredrik Skavlan har fått spørsmål flere ganger om han ikke burde vært gjest.

Stor og rik karriere

Persbrandt, som de siste årene blant annet har spilt i Peter Jacksons «Hobbiten», gjester «Skavlan» med regissøren Stefan Larsson.

De gjestet Festspillene i år med teaterstykket «Dødsdansen», der Persbrandt spiller mot Lena Endre.

De to gjør nå «Macbeth» sammen, og kommer til studio for å snakke om samarbeid og vennskap gjennom lange og begivenhetsrike karrierer.

Brudd da de spilte i samme stykke

Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt var et par i mange år og deres turbulente av - og påforhold var svært mye omtalt i svensk presse.

Forholdet tok slutt da de begge spilte i August Strindbergs «Frøken Julie» på Dramaten i Stockholm da nyheten sprakk om at Mikael Persbrandt ventet barn med en annen kvinne, sin nåværende kjæreste Sanna Lundell.

Samme kveld sto Bonnevie og Persbrandt på scenen sammen.

– Adrenalinet får deg til å være utrolig sterk i ganske lang tid. Slik er det med sjokkopplevelser, for dette var jo et sjokk. Så reaksjonen kom først da jeg begynte å slappe av, sa Maria Bonnevie om opplevelsen til Dagbladet Magasinet.

Møtte Maria under sending

På et senere tidspunkt møtte Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan hverandre - faktisk da hun var gjest på «Skavlan». Nå har de vært samboere i mange år og har to barn sammen.

I forbindelse med nyheten om at «Skavlan» skal spille inn flere show i New York, lot Fredrik Skavlan seg intervjue av VG.

- Det er vanskelig. Jeg tror det var Sissel Gran som en gang sa at alle forhold er en hemmelighet. Og det er Marias og mitt også. Det er ikke fordi jeg ikke vil si noe pent om henne, men fordi det er så vanskelig å beskrive hvor uendelig glad jeg er i henne uten at det høres så klisjéfylt ut at det ikke er sant. Jeg har ikke lyst å rote det bort i en klissete VG-overskrift, sa Fredrik Skavlan.

Andre gjester under premieresendingen fredag 7. september er Helle Torning-Schmidt, danskenes tidligere første kvinnelige statsminister, som nå er toppsjef i Redd Barna.

Espen Eckbo kommer, og det samme gjør Håkan Hellström.