De siste dagene har et Facebook-innlegg fra Skoringen Råholt i Eidsvoll kommune vekket stort engasjement. Grunnen er et (for mange kjærkomment) blaff fra fortiden - nemlig Buffalo-sko.

Og ja, folkens, de er på vei tilbake til butikkhyllene.

«Hva tenker dere om at disse er tilbake?? 😱» skrev butikken til bildet av de ikoniske 90-tallsskoene, som til nå har fått respektable 6100 likes og 12.000 kommentarer.

- Buffalo vekker minner

Buffalo-skoene ble vist frem på en innkjøpsmesse for høst og vinter 2018/2019, forteller Marit Stoksflod ved Skoringen Råholt til Side2. Hun er butikkleder sammen med Emma Nordgren.

De synes det var morsomt å se at skoene er på vei tilbake.

- Responsen på Facebook har vært enorm, og jeg tror Buffalo vekker mange minner og mye nostalgi for generasjonen som er vokst opp sent på 80-tallet og frem til litt utpå 2000-tallet, sier Marit.

Se det virale Facebook-innlegget under:

- Jeg skal selv kontakte agenturet for Buffalo i dag og høre om vi likevel kan få kjøpe, siden vi har fått såpass med oppmerksomhet, legger hun til.

- Vi la det ut siden vi syntes selv det var litt morsomt at de skulle komme tilbake på markedet, men ventet ikke denne responsen!

Gjort populært av Spice Girls

Buffalo-skoene ble for alvor en hit på midten til slutten av 90-tallet, spesielt blant ungdom i Europa.

Plattformskoene kom med en tykkelse på 10 og 20 centimeter.

Blant annet har popgruppa Spice Girls fått mye av æren for den ekstreme populariteten, men skoene har også vært mye omdiskutert og stemplet som stygge.

Les også: 16 ting vi hadde på oss på 90-tallet

I butikk på sensommeren

Skoringens marketingsjef Mille Toft Schou sier det er en morsom historie og at de også sentralt er imponert over engasjementet skoene har vekket blant folk.

- Vi vet ennå ikke hvilke Skoringen-butikker som vil få mulighet til å selge varene, sier hun til Side2.

Skoene vil tidligst være å finne i butikkene fra månedsskiftet juli/august, noe som betyr at kundene må smøre seg med noe tålmodighet før de igjen kan spasere rundt i Buffalos.

Hva mener du? Er Buffalo-sko hot eller not? 🙈🙊🙉

Les også: 16 problemer vi hadde på 90-tallet