(SIDE2): - Men oppholdet på gården har definitivt gjort meg langt psykisk sterkere som person, sier Stine Hartmann til Side2.

Det ble seerfavoritten Stine Hartmann som måtte reise hjem fra «Farmen» søndag kveld. Da Sophie Lindberg ble valgt til førstekjempe av Laila Lockerte visste Stine at hun lå lagelig til for å komme i sin tredje tvekamp.

SE OGSÅ: Farmen-deltakerne tapte store summer på TV-serien

- Innstilt på å vinne

- Jeg var så innstilt på at jeg skulle vinne, jeg orket ikke tenke på at jeg skulle ut da når jeg var så nær finaleuka. Jeg var supermotivert, forteller Sophie Lindberg til Side2.

LES OM HVOR mye «Farmen»-deltakerne gikk ned i vekt

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
embedNAvideo("FkARh1j4WssVkLWOfsRBxg", false)

Sophie sier i programmet at det nærmest var umulig å velge mellom Stine og Åsta Hølmo da hun skulle velge annenkjempe. Men at valget falt på Stine av en åpenbar grunn, og det var omstendighetene rundt sjokkvalget Stine tok da hun valgte Simen Haug Henriksen som førstekjempe.

FIKK BIFALL: Farmen-Oddvar støtter Stines valg: - Det var på tide

- Stine og jeg kom hverandre veldig nært veldig fort. Vi to klarte å gå litt ut av situasjonen på gården og le litt av at vi sto og plukket gress i en åker, liksom. For meg handlet det ikke om at Stine valgte Simen som førstekjempe, det aksepterte jeg. Men hun hadde bare kort tid før sagt til meg at hun ville velge Laila. Jeg visste ikke helt hvor jeg hadde henne. Og det var litt vondt, forteller Sophie.

LES MER: Marius tok et valg som påvirket alle i «Farmen»

Når de to jentene kommer i gapahuken, får de imidlertid snakket ut og skværet opp.

- Det var absolutt en god samtale, sier Sophie.

Både Sophie og Stine er topptrente jenter. Under søndagens tvekamp ble det klart at Stine og Sophie er svært jevnbyrdige. Og at ingen av dem har tenkt å gi seg på tørre møkka.

LES OGSÅ: «Farmen»-Stine var så sulten at hun spiste kraftfôr fra geitene

-Da jeg hørte at Stine hadde valgt «tautrekking» som gren, tenkte jeg «fy f..., hun er så kul», sier Sofie. Og underholdende og veldig jevnt blir det, men til slutt vinner Sofie på teknikken.

- Måtte helt ned i kjelleren

- Marius og jeg hadde øvd litt på forhånd. Jeg hadde sola i øynene, så jeg så ikke Stine, men da jeg fikk inn den første hesteskoen, fikk jeg mer motivasjon. Men jeg måtte helt ned i kjelleren og hente krefter, sier Sofie.

Stine konstaterer at Sofie var teknisk sett bedre enn henne.

- Jeg gikk jo hardt ut og sa jeg skulle vinne hele dritten. Men sannheten var at jeg var litt lei, av folk og av stemningen. Jeg tror at jeg var mer sliten fysisk og psykisk enn jeg forsto der og da. Jeg følte at jeg ikke fikk de beskjedene jeg skulle ha om hjemmesituasjonen og jeg var sliten etter alt som hadde skjedd, forteller Stine til Side2.

- Ville bli varslet

Rett før Stine ble spurt om hun ville være med på «Farmen» hadde hun tatt sluttpakke, det var blitt slutt med forloveden på en svært brå måte og farens sykdom hadde forverret seg. Stines far har vært kreftsyk siden 2008 med gode og dårlige perioder, og mens Stine var på gården, la faren med brudd i ryggen på sykehus.

Stine gikk derfor inn på «Farmen» med vissheten om at hun ville bli kontaktet om det skulle skje noe som tilsa at hun burde reise hjem. Men avstanden til familien var likevel ikke lett å takle.

Til Side2 forteller hun at hun heller aldri hadde forestilt seg at hun ville være på «Farmen» i 10 uker.

- Jeg hadde vært så lenge borte at jeg inni meg ønsket å komme hjem, sier hun.

LES OGSÅ: Spekulerer i ny «Farmen»-romanse

Gode minner

De andre deltakerne var klar over Stines situasjon.

- Jeg kunne gjerne gjort det igjen. «Farmen» var en lang og flott psykologitime hvor du lærer mye om gård, deg selv og det å bo så tett på andre mennesker. Jeg er blitt flinkere til å prate om følelser. Vi hadde kvelder på gården, som faktisk Marius tok initiativ til, der vi snakket mye om det som skjedde i vårt daglige liv. Det er litt synd at det ikke kommer frem på TV. De kveldene ser jeg tilbake på som gode minner fra «Farmen», sier Stine Hartmann til Side2.

Mange av våre lesere hadde stemt frem Stine som vinner av Farmen - hvem tror du nå vinner årets Farmen?