En ny studie fra NTNU har sett på datingvanene til 641 universitetsstudenter i alderen 19 til 29 år. Nesten halvparten av deltakerne i studien oppgir at de har brukt eller bruker en datingapp, og en av fem sier de er aktive brukere.

I undersøkelsen har forskerne kommet frem til at de som bruker datingapper ikke har mer tilfelding sex enn de som ikke gjør det.

Studentene som bruker datingapper har en høyere såkalt sosioseksualitet, det vil si at de foretrekker korttids-forhold.

Likevel får de ikke mer tilfeldig sex enn studentene som ikke er brukere av datingapper.

Les også: Ny nytelse: Tre kvinner gjorde tre grep for å se om de fikk et mer spennende sexliv. Slik gikk det

– Brukere av datingapper har ikke flere tilfeldige sexpartnere enn andre som har den samme korttids-preferansen, sier førsteamanuensis ved institutt for psykologi ved NTNU, Mons Bendixen, i en uttalelse.

- Bruken av ulike sjekkeapper fører altså ikke til mer sex, noe som kanskje var et litt overraskende funn, sier han til NRK.

Undersøkelsen ble nylig publisert i Personality and Individual Differences.

I tillegg viser undersøkelsen at menn og kvinner bruker datingappene på ulike måter. Kvinner bruker mer tid på hver kandidat, mens menn sveiper til høyre på flere kandidater på kortere tid.

- Menn starter oftere samtaler og kontakter matcher, og de er mer villige til å møte partnere gjennom datingapper i private settinger, sier Bendixen.