(SIDE2): - Vi skjønte at «caffe latte»-gutta ville ta oss tidlig.

Det sier Trond Øverlier (51) til Side2 etter at han søndag ble stemt ut av «Farmen». Bygutten Ali Ahmad avsluttet sin uke som storbonde, og valgte den selvutnevnte sabotøren Lasse Bergseter (49) som førstekjempe.

I onsdagens episode så man hvordan det fullstendig sprakk mellom Ali og Lasse.

Lasse har nemlig sneket seg unna i stor stil.

Overraskende valg av annenkjempe

Søndag var nok både deltakerne og TV-seerne mer overrasket over at Lasse valgte «bestekompisen» Trond som annenkjempe.

- Jeg var ikke veldig overrasket. De yngre gutta hadde nok tatt oss i det meste, så det var den muligheten vi to hadde. Det var ikke noen stor bombe, sier Trond Øverlier til Side2.

Frem til nå har «Farmen» også fremstilt Lasse som en stor manipulator, som kanskje i særdeleshet manipulerte Trond Øverlier.

- Lasse er litt skuffa over at jeg blir fremstilt sånn. Det var ikke sånn. Vi hadde mye moro sammen. Folk, som kjenner meg, vet jo at jeg ikke er noen dilter. Men dette er TV og det lever jeg fint med, sier Øverlier.

Øverlier, som daglig driver Lygnasæter Hotell, medgir gjerne at folk rundt ham er mer oppbragte på hans vegne.

- Min kjære mor er for eksempel ikke happy for at jeg ble framstilt på den måten, hun mener det er dårlig gjort overfor meg, smiler Trond.

- Selv trodde jeg kanskje det var mer regissert i utgangspunktet. Og mindre i klippen, sier han om opplevelsen.


SE OGSÅ: Farmen-tvekamp fikk seerne til å sitte på nåler

Skeivt fremstilt

Trond Øverlier ble valgt til storbonde allerede i første episode av årets «Farmen». De andre deltakerne uttrykte sin skuffelse over at de mente han delegerte vel mye og ikke deltok så mye i kroppsarbeidet selv. Og så ble det gjort et stort poeng av at Øverlier mente alle burde holde god hygiene.

Selv om Trond er nøye på å understreke at han ikke tar dette veldig tungt, sier han at episoden ble litt skeivt fremstilt.

-Jeg kan vel si at jeg ikke er helt fornøyd med hvordan det ble klippet. Det jeg ville var at alle skulle ha en mulighet til å bade – om de ville det, sier han til Side2.

- Men at Marius kalte meg «Stalin», synes jeg var litt morsomt, ler han.

Hørte ikke på råd

Trond sier det ikke var avtalt spill å velge øksekast når «alle» anbefalte ham å velge kunnskap i tvekampen mot Lasse.

- Gaute Grøtta Grav fortalte meg at det ikke har vært noen Farmen-deltakere som har kastet bedre enn Lasse. Hadde jeg valgt kunnskap, kunne jeg kanskje ha slått ham.

Trond ble veldig rørt da han skulle reise.

- Man er jo blitt litt mer lettrørt med årene, men jeg synes vi var en veldig fin gjeng. Og det var trist å måtte forlate dem. Jeg kunne gjerne vært lenger, sier Trond Øverlier til Side2.