(SIDE2): Han ble presentert som en mann med to bachelorgrader og en mastergrad da han kom inn på «Farmen».

Men i de snart 11 ukene som er gått siden Ali Ahmad entret «Farmen», har lærekurven vært bratt.

Melstrekkeren

Blant annet var han redd for dyrene og han ble lurt trill rundt av Lasse Bergseter som satte ham i gang med å lete etter «melstrekkeren».

- Jeg har vært og er vel fremdeles en underdog. Det viktigste er jo å sette i gang når det gjelder, og det tror jeg at jeg er god på, sier Ali i programmet.

Søndag kunne TV-seerne se at Stine Hartmann Stine røk ut av «Farmen» etter dramatisk tautrekkingr med Sophie Lindberg. Tautrekkingen mellom de to var så både deltakerne og TV-seerne holdt pusten.

Nå er det alle mot alle.

Logikk og kondisjon

I den todelte konkurransen må de fem siste deltakerne konkurrere i å bygge et røykehus, som også er en logisk oppgave. I del to skal de ro ut til en flytebrygge, hente en sag, sage ned en bøtte og så fylle en tønne med vann.

Ali Ahmad gjorde det skarpest i del 1, og kom på annenplass i del 2.

- Å komme til semi-finalen var veldig moro. Jeg tror det er er mange som ikke hadde trodd at jeg kunne vinne den. Den første øvelsen passet meg bra og den andre var mer på fysikk og her måtte jeg bare gi alt jeg hadde, forteller Ali til Side2.

LES OGSÅ: Sunniva: - Jeg var ikke på «Farmen» for å få meg kjæreste

Snart 11 uker på «Farmen» gjorde noe med alle deltakerne, sier Ali. Ikke minst var det spesielt å skulle være så skjerpa fysisk.

-Ja, det var voldsomt å omstille seg, folk var motiverte, men også litt lei på det tidspunktet. Det var rart å komme til punktet der plutselig alt skulle avgjøres. Samtidig var et deilig endelig komme så langt, sier han.

Ahmad er også fremst i heia-gruppen i mandagens program.

- Jeg merket jo spesielt at da jeg var først ut i løypa, var det ingen til å heie på meg. Og jeg vil jo at alle skulle gjøre det bra, jeg vil bare ikke at de skal slå meg, ler han.