Gå til sidens hovedinnhold

Dette er den beste tiden av døgnet å lese til eksamen på

En ny studie bekrefter det mange har ment en god stund!

Ifølge en ny studie er det en spesiell tid på døgnet du bør lese til eksamen og ha undervisning på skolen for å få størst faglig utbytte.

Nøkkelen er: Ikke sett på alarm på telefonen for å stå opp ekstra tidlig! skriver Independent.

Denne studien støtter argumentet om at skole- og arbeidsdager bør starte senere, fordi den beste tiden for studenter å lære på er senere enn vanlig undervisning starter.

Studentene lærer altså best mellom klokken 11 på formiddagen og 21.30 på kvelden.

- Den beste tiden av dagen å lære på for studenter i universitetsalder, er senere enn vanlige forelesninger begynner. Spesielt for første- og andreårsstudenter burde vi ha mer ettermiddagsundervisning og kveldsundervisning, sier Mariah Evans, professor i sosiologi ved University of Nevada, og medforfatter av studien.

Les også: Vet du egentlig hva du har krav på under eksamen?

Forskerne har sett på en gruppe første- og andreårsstudenter ved University of Nevada, Reno og The Open University i Storbritannia i studien.

Studien viste at de fleste kategoriserte seg selv om «kveldsmennesker» og at den naturlige dagen deres startet to timer senere enn det som er ideelt for eldre voksne.

Studien er publisert i Frontiers in Human Neuroscience, og utfordrer universitetenes bestemmelser om å starte undervisningen klokken 9 om formiddagen, fordi dette «begrenser prestasjonene til studentene».

Godt argument for å starte skoledagen og lesingen litt senere, kanskje?

Les også: Nå blir Skam eget fag ved Universitetet i Oslo

Kommentarer til denne saken