Gå til sidens hovedinnhold

«Hvordan er et perfekt forspill?»

Sexspaltist Ann Mari Olsen avslører triksene.

Ann Mari Olsen(23) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Perfekt forspill?

SPØRSMÅL: Hvordan er det perfekte forspill?

- Mann (23)

SVAR: Det er ikke noe som heter «det perfekte forspill», det handler ikke nødvendigvis å trykke på de riktige «knappene» i en bestemt rekkefølge (bortsett fra når man har prøvd det meste og vet hva man sammen tenner på). Det handler mer om å finne ut hva partneren din tenner på og får henne til å ha det best mulig.

Min mening er at under et bra forspill så gjør man hva man har lyst til og ikke det samme hele tiden, noen ganger er det godt å bruke lang tid mens andre ganger trenger man ikke så mye tid. Målet er jo å bli tent og klar til sex og blir man det, er det gjort riktig. Det er likevel viktig å huske på hvor mye et bra forspill har og si og at mange jenter får orgasme under forspill og ikke samleie, så bruk god nok tid på det.

Og det finnes så mange måter på å gi nytelse, det meste sitter i hodet så gi henne komplimenter slik at hun føler seg sexy og vet hvor mye du tenner henne.

For at man skal slappe mest mulig av så ha en behagelig romtemperatur og demp lyset slik at det ikke er for lyst og skarpt (ikke ha det helt mørkt heller) og ha gjerne musikk i bakgrunnen.

Det beste er å bygge opp spenningen bit for bit. Start gjerne med klærne på og ta gradvis av plagg for plagg. Bruk god tid, gå sakte og rolig frem. Kyss og beføl hverandre, over hele kroppen. Finn hennes erogene soner og bruk ekstra tid der (som brystene, nakken og halsen). Forspill er perfekt til å forstå hverandres lyster og uten det eller ved å bruke for kort tid så vil man aldri finne ut hva den andre trenger til å bli stimulert på best mulig måte. Det aller viktigste er komunikasjon, be om feedback og gi det selv. Om det er vanskelig å si det med ord så vis eller guide partneren din i den retningen du liker det best. Det er slik man lærer best, og øvelse gjør mester!

- Ann Mari

Kunsten å slikke

SPØRSMÅL: Hei! Når jeg slikker dama, prøver jeg å være litt kreativ, ikke bare gå rett på klitoris. Som å slikke langs lårene, på selve leppene og forsøke å gjøre tunga hard og stikke den inn i henne. Men jeg hører absolutt mest positive lyder når jeg går direkte på klitoris... Er de andre tingene bare tull å drive med? Vil gjerne ha tips til noe som funker!

- Mann (26)

SVAR: Nei, det du beskriver er veldig bra faktisk. Klitoris er veldig følsom så det er ikke så rart at du får mest lyder når du beføler den, og det er et viktig steg til at hun får orgasme. Alle har sine favorittpunkt og liker noe bedre enn andre ting, det virker som hun liker best å bli stimulert på klitoris. Men ikke dropp de andre tingene, klitoris er utrolig følsom og stimulasjon kun der er ikke noe godt i lengden, det blir for sensitivt. Vi har nerver overalt i underlivet så det er godt med variasjon. Start gjerne med å kysse og beføle henne alle andre steder enn klitoris i begynnelsen, så kan du fokusere på klitoris litt for så å gå over til andre steder igjen, på den måten tirrer du henne og får henne enda mer tent. Når du merker at hun virkelig er klar så kan du fokusere fullt på klitoris og den måten hun liker best.

- Ann Mari

Ikke kåt nok

SPØRSMÅL: Hei Jeg syns samboeren min er for lite kåt. Det er nå te uker siden «sist»... Begynner å bli litt deprimert, for når jeg sier det til hun, går det en dag også er det glemt. Har du noen tips for å få samboeren min litt mer kåt?

- Mann (20)

SVAR: Et bra forhold trenger god og regelmessig sex, hvor ofte det er må dere finne ut sammen. Det blir feil om det er hun som skal bestemme hele tiden når du får «lov» til å ha sex, det skal være noe begge to skal glede seg til og nyte sammen uten at den ene føler at man maser.

Det beste er at du setter deg ned med henne og får henne til å innse at det faktisk er et problem. Fortell henne at du savner å være intim med henne, at det ikke bare gjelder sex, men det å føle nærhet på en måte bare dere to gjør sammen. Vær ydmyk og ikke si det som kritikk, da kommer du igjen vei. Det er som regel ikke sex som er problemet, men at andre ting overskygger lysten til å ha sex. Kommunikasjon er ofte en stor grunn til at ting går skeis. Eller rettere sagt mangelen på kommunikasjon, vær åpne mot hverandre, lytt til hva hun har og si og prøv å møtes på halvveien.

- Ann Mari

Wam bam!

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har problemer med å komme for fort. Å det synes jeg er både kjipt for meg og kjæresten min. Av og til holder jeg ut lenge, men til tider kan det bare ta 4-5 minutter. Er dette normalt?

- Mann (25)

SVAR: Det er helt normalt. Ikke tenk på at du skal holde ut lengst mulig, utnytt heller tiden godt nok. Bruk god tid på forspill så kjæresten din får en orgamse da eller blir veldig kåt slik at hun lettere får det når dere har sex, om du nærmer deg utløsning, men vil holde ut lenger, så trekk deg ut. Vent til du har roet deg ned litt og er klar igjen, bytt stilling og lignende. Så lenge vi jenter har det godt og bra så trenger dere ikke holde ut så veldig lenge dere heller.

- Ann Mari

Guttesex

SPØRSMÅL: Hei Er det vanlig at jenter tenner på guttesex? Jeg har diskutert trekant med dama. Hun vil helst prøve med en ekstra gutt og det er greit for meg. Vil jo at hun skal ha det digg. Men hun har noen fantasier som virker annerledes en de man vanligvis hører. For hun vil at alle skal være på alle. Jeg har ikke særlig lyst til å gjøre noe på gutten... Er det vanlig at jenter tenner på sånt? Og snakker dere jenter om slikt?. Vet ikke om jeg tør prøve, sier hun det videre så blir jeg stemplet som homo!

- Mann (25)

SVAR: Man tenner på forskjellige ting og det er ikke uvanlig at jenter tenner på guttesex eller fantaserer om å ha sex med to gutter. Før dere går til det skrittet at dere skal ha trekant så må dere bli enige om hva som skal skje og hvor involvert denne tredjepersonen skal være. Hun har sine ønsker, men du må føle deg komfertabel med det du og. Ikke gjør noe du ikke vil like, om du presser deg selv til det eller går med på at denne personen gjør mer enn du vil på dama di så blir det veldig lett problemer i ettertid. Så snakk grundig om det så begge vet hva som er planen.

Hva vi jenter deler når vi er sammen kommer ann på hvor godt vi kjenner og stoler på hverandre. Noen deler alt, mens andre ikke deler like mye. Om kjæresten din sier noe til venninne sine så betyr det at hun stoler veldig mye på dem, og da deler man ting om sex. Hadde en venninne fortalt meg at hun hadde hatt trekant med kjæresten sin og en til gutt hadde jeg aldri dømt han til å være homo, heller at dere er et utforskende par og det er ikke noe galt i det. Om du ikke har lyst til at hun skal si det videre til noen, at det skal være mellom dere så si det, det burde hun også respektere.

- Ann Mari

Kunsten å slappe av

SPØRSMÅL: Hei! Jeg lurer på om du har en bedre måte for å slappe av når man har sex? Jeg er i fast forhold og utrolig trygg på han, men jeg får ikke til å slappe av nok under sex og tankene flyr rundt i hodet mitt. Skulle gjerne hatt noen tips slik at jeg også kunne fått en ordentlig orgasme og «komme». På forhånd takk.

- Kvinne (21)

SVAR: Det er lett at tankene tar overhånd og at man blir ufokusert, og det kan ødelegge stemingen. Det er vanskelig å forklare hvordan man slapper av, jeg tror alle har sin egen måte. For meg så stenger jeg alt annet enn den situasjonen jeg er i ute, jeg tenker at jeg har det bra og godt og at jeg skal nyte det. Jeg fokuserer på hva jeg vil, hva jeg liker og hva som skjer og det er mer en nok med tanker for meg der og da. Det viktigste er nok å kjenne seg selv og sin egen kropp godt nok til å vite hvordan den fungerer og hva man liker. Da slipper man å tenke på det og ting går mye lettere. Bruk tid på deg selv og med deg selv, sett av god tid på å bli kjent med kroppen din, ta på deg selv og finn ut hva du liker og hvordan du best får orgasme. Når du vet det svaret så vil du automatisk slappe mer av siden du slipper å stresse med at du ikke helt vet hva du vil og hva som skal til for å få deg til å komme. Lykke til!

- Ann Mari

Ro ned

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari! Dama og jeg har et veldig godt forhold og et bra sexliv. Eneste problemet er at hun ikke enda har kommet mens vi har sex, bare ved oralsex. Hun sier ofte at hun er rett ved, men da blir jeg ekstra tent og jeg kommer selv før hun rekker det. Det irriterer meg veldig og jeg lurer på hvordan vi kan få henne til å komme? Eller, hva jeg kan gjøre? Takk for svar.

- Mann (21)

SVAR: Som du sier; hun er ofte rett ved en orgasme. Så eneste problemet er at dere ikke har kommet helt i mål, men det er fullt mulig. Siden hun har nærmet seg mange ganger så vet du/dere hva som skal til at hun bli kåt nok. Sexleketøy kan være et bra hjelpemiddel, en vibrator for eksempel kan du bruke på henne først og når hun nærmer seg en orgamse så kan du bytte den ut med «the real thing». Og det er ikke et nederlag å måtte bruke en vibrator eller en dildo får å få dama di til å komme (det tror jeg det kun er dere gutta i mellom dere som måtte mene), men et hjelpemiddel som sagt. Det viktigste er jo å få henne til å oppleve en orgasme mens dere har sex og det her funker. Etterhvert så vil du også kanskje venne deg til at hun får orgasmer og at du klarer å holde ut hele veien. Prøv dere frem, lykke til!

- Ann Mari

Nye stillinger

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har nå vært i et forhold i tre måneder, og vi har jevnlig hatt sex. Problemet er det at hun ikke vil gjøre andre stillinger enn de mest ordinære, slik som misjonæren og cowgirl. Noen tips som gjør at hun kan være villig til å utforske videre? Har selv spurt henne, men hun virker ikke interessert.

- Mann (19)

SVAR: Hun er kanskje litt usikker på hva hun skal gjøre? Det er ofte tryggest med det hun er vant med om det er det som er grunnen. Når man har sex er det jo både morsomt, spennende og lærerikt å prøve nye ting. Jeg ser ingen grunn til å ikke prøve nye stillinger, om det ikke funker så bra så er det jo bare å prøve noe annet. Man har alltid noen favorittstillinger, men det er viktig å ikke bruke dem opp slik at det blir kjedelig. Fortell henne hva dine yndlingsstillinger er, hva du ville tent å sett henne gjøre og så videre, man må jo glede kjæresten sin også. Det er heller ikke feil om du rett og slett tar kontrollen og bestemmer hvilke stillinger dere skal ha, vi jenter liker å bli dominert til tider.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken