Johnny Lodden og PokerStars har lenge vært synonymer her i Norge.

31-åringen spilte seg til internasjonal berømmelse under kallenavnet «bad_ip» på internett tidlig på 2000-tallet, da han ble regnet som en av verdens beste spillere innenfor «No Limit Texas Hold’em».

I et intervju med Nettavisen for noen år siden fortalte Lodden åpent om hvordan han steg til topps, og om den største smellen i karrieren.

Verdens største pokerselskap, PokerStars, skjønte raskt at Lodden var et spennende navn og signerte en sponsoravtale verdt millionbeløp med ham i 2009. Spillselskapet betalte utgiftene til nordmannens reiser og turneringsspill verden rundt, mot at han promoterte dem med logo på brystet og stilte opp for media.

- Det er som å få fast plass i Manchester United, sa Norden-sjef Thomas Udness i PokerStars til Nettavisen den gang.

Rogalendingen har levert en rekke gode resultater i retur. Det har for eksempel blitt 22 pengepremier i European Poker Tour, flaggskipet som PokerStars drev i 13 sesonger.

- På jobbmarkedet

Avtalen har fungert godt for begge parter i sju år, men nå er samarbeidet med verdens største spillselskap slutt.

- Etter mange års samarbeid med PokerStars er nå den epoken over ... så nå er det ut på jobbmarkedet igjen, for å se hva som finnes der ute, skriver Johnny Lodden på Facebook.

Vennene har raskt vært frampå med forslag til nye karrierer.

«Jeg ser noe positivt i alle. Send meg en PM om du er glad i å drikke. Gode betingelser», fleiper en annen norsk pokerprofil, Stephan Kjerstad.

Andre foreslår Norsk Tipping eller Manchester City, ettersom Fernandinho er suspendert og laget trenger en løpssterk midtbanespiller.

Det er nok mer fornuftig å satse pengene på at Lodden fortsetter med poker i en eller annen form.

Kursendring fra PokerStars

Samtidig som Johnny Lodden forsvinner fra PokerStars, slutter også Thomas Udness i selskapet. Han har i mange år vært sjef for PokerStars' satsing i Norge, Sverige og Finland.

- Det er en kursendring fra PokerStars som gjør at vi legger ned kontorene i Norden. De har sentralisert markedsavdelingen til Isle of Man. Jeg valgte å ikke flytte dit, på grunn av familien, sier Udness til Side3.

Det er også Thomas Udness som har vært arrangementsansvarlig for de første lovlige norgesmesterskapene på norsk jord. Det har han gjort gjennom selskapet Global Poker Tours, som i likhet med PokerStars er underlagt Rational Group Ltd.

- Det er ingenting som tyder på at de ikke skal fortsette, for avtalen gjelder jo i ett år til, sier Udness, som holder døren åpen for å fortsette som arrangementsansvarlig.

Poker-NM på Gardermoen har vært arrangert to ganger nå, med enorm suksess. Mesterskapene har til sammen hatt flere tusen deltakere, de ble sendt direkte på TV 2 Sportskanalen og vant to priser under European Poker Awards, for henholdsvis «Årets nyvinning innen poker» og «Årets turnering med innkjøp under 2000 euro».

HTML EMBED
embedNAvideo("AQ4el58lsW6_9LpDP60w4Q", false)