Gå til sidens hovedinnhold

La frem «bevis» på funn av nazitog fullastet med gull

Har toget endelig blitt funnet?

I slutten av august hevdet to menn at de hadde funnet et nazitog med gull som skal ha forsvunnet under andre verdenskrig i området rundt polske Wroclaw.

De krevde de en stor del av kaka for å avsløre hvor toget befinner seg.

Toget skal ha forsvunnet sporløst mot slutten av andre verdenskrig, i et gigantisk tunnelsystem nazistene igangsatte byggingen av, men aldri fullførte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fredag lettet mennene Piotr Koper, fra Walbrzych i Polen ogAndreas Liechter fra Tyskland på sløret hos den polske TV-kanalen PTV.

La frem «bevis»

Under TV-intervjuet insisterte de på at de hadde gode bevis på nazitogets eksistens og la blant annet frem et bilde tatt med en georadar som skal vise en sjakt som går 50 meter under bakken hvor toget skal befinne seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Polsk militært personell kom etter avsløringen til stedet i Walbrzych, en gruveby i sørvestre Polen, hvor myndighetene mistenker at nazitoget kan befinne seg, skriver britiske The Telegraph.

Frem til fredag har de to mennene holdt helt tett om hvor toget skulle befinne seg, noe som har gjort at mange har trodd at de slett ikke har funet toget, slik de hevder.

Les også: Hevder å ha funnet nazitog lastet med 300 tonn gull

Krever finnelønn

De to mennene leste opp en uttalelse og la til at de hadde funnet toget ved hjelp av øyenvitneskildringer, utstyr og dyktighet.

Mennene mener de fortjener en finnerlønn på 10 prosent av verdien, men hevder de har tenkt å plassere toget på et lokalt museum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Koper hevdet under intervjuet at de hadde gitt opplysningene om toget til lokale myndigheter 18 august, men at denne informasjonen hadde blitt lekket til media.

I forrige uke sa en visekulturminister i Polen at han var nesten sikker på at nazitoget var funnet. Men departementet hans trakk senere uttalelsen tilbake.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blir ikke gravd frem nå

85 år gamle Tadeusz Slowikowski har brukt flere årtier med å lete etter toget. Han har fortalt at de som jobbet med jernbanen under krigen bare turte å snakke om toget da de lå for døden. Slowikowski hevder han har blitt truet og at hunden hans ble forgiftet da han skal ha nærmet seg å finne toget. Han mener de to mennene brukte hans kart for å hevde at de fant toget.

Han skal nå ha lagt dokumentene sine på et trygt sted, slik at andre ikke kan finne dem, skriver Daily Mail.

Hvis du er nysgjerrig på om toget faktisk er funnet, må du smøre deg med tålmodighet. Polens forsvarsminister har indikert at det ikke vil bli foretatt noen utgravinger før til våren.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden