Gå til sidens hovedinnhold

2000 nordmenn har bestilt Audi e-tron quattro - usett

Audi e-tron quattro concept

Audis elektriske SUV kommer allerede neste år.

Flere og flere bilmerker kommer med helelektriske utgaver. Audi er blant dem.

Norge er et pilotmarked for den tyske bilprodusenten. I april i år åpnet de en forhåndsreservasjonsløsning for sin elektriske SUV, e-tron.

For 20.000 kroner får man en plass i køen, før det åpnes for ordinær bestilling av bilen neste år. Responsen så langt viser at interessen er stor i det norske markedet. Audi har nemlig fått hele 2.000 bestillinger. Det er et nesten ekstremt høyt tall for en bil som kjøpes usett.

Inntil videre er ikke detaljene rundt den produksjonsklare utgaven kjent, og Audi Norge får mange spørsmål fra kunder om dette.

Minst 500 km rekkevidde

Det vi vet er at e-tron er på størrelse mellom Audi Q5 og Audi Q7. Med batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer (NEDC).

Fremdriften blir sørget for av tre elektriske motorer. En på forakselen, mens de to andre driver bakakselen.

Kraftfordelingen mellom de tre elektriske motorene er grunnlaget for e-tron quattro firehjulsdrift.

Motorene i konseptbilen leverer totalt 320 kW (435 hk), men det finnes også en egen boostfunksjon som øker effekten over kortere perioder, til hele 370 kW (503 hk) og dreiemomentet til over 800 Nm.

SUV-favoritter kommer som elbiler

God tilgang på biler

0–100 km/t gjøres unna på 4,6 sekunder, mens toppfarten er regulert til 210 km/t.

Konseptbilen er 4,88 meter lang, 1,93 meter bred og 1,54 meter høy, noe som betyr en rommelig kupé og et bagasjerom på 615 liter.

- Vi kommer til å få så god tilgang på biler til det norske markedet at vi kan ivareta langt flere enn de som til nå har reservert plass. Vi forventer enda større pågang straks vi kan dele mer informasjon om pris og øvrige egenskaper for en bil som er som skapt for norske forhold, sier den norske Audi-sjefen Harald Edvardsen-Eibak.

Samtidig fortsetter Audi elektrifiseringen av porteføljen med stor fart. I Shanghai ble det i april avduket enda en elektrisk nyhet; Audi e-tron Sportback concept, som kommer i produksjonsklar utgave i 2019.

Elektrisk SUV fra Jaguar

I dag finnes det bare én elektrisk SUV på markedet, nemlig Tesla Model X. Men den får ikke være alene veldig mye lenger.

Flere produsenter jobber med dette. En av dem som har vist fram nesten produksjonsklar bil er Jaguar. Deres I-Pace var på kjapp visitt i Norge denne uken og også her er interessen stor. Jaguar har hele 650 reservasjoner på bilen allerede.

I-Pace er størrelsesmessig noe mindre enn e-Tron og Model X. Den kommer på markedet andre halvår 2018. Prisen på I-Pace er ikke klar, men det blir antydet at den vil starte på rundt 700.000 kroner.

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Denne Audien kan spare deg for mange penger – les hvorfor her

Hans Olav laget Facebook-gruppe om garasjer: – Det tar helt av

Her får du veldig mye bil for pengene

Kommentarer til denne saken