Eric Johansson kom hjem fra Stockholm fredag ettermiddag. Det var lite strøm igjen på Teslaen etter langturen, og han bestemte seg for å lade den like i nærheten av leiligheten sin i Ullern allè i Oslo.

Bilen ble satt på en parkeringsplass med lademulighet.

Lørdag morgen var det imidlertid et trist syn som møtte bileieren: Noen hadde funnet det for godt å stjele alle fire hjulene.

– Det er jo egentlig for jævlig. Jeg har aldri opplevd noe slikt før, og fikk nesten litt sjokk. Det var nye vinterdekk på Teslas 19" felger. Jeg har sett sånt skje i Sverige, men man tror ikke at det skal skje en selv, sier Johansson.

Nå kommer de frekke dekktyvene

Må ha jobbet effektivt

Samtidig er han litt "imponert" over tyvene.

– De må ha jobbet effektivt. Bilen står langs en gate med masse boliger rundt, og en T-banestasjon like ved. De har tross alt vært litt snille også, for de har ikke satt bilen rett på bakken, i alle fall. De stilte den på noen mindre hjul. Så får vi håpe at det ikke er større skader på bil eller understell.

Planen var egentlig å dra tilbake til Stockholm med bilen mandag. Nå blir ikke det noe av.

– Nei, vi får ikke fikset dette i tide til det. Så da får jeg bare ta fly i stedet.

Vinterdekk: Her er årets testvinnere

For jævlig

Viking har nå vært og hentet bilen, og fått tak i bolter, så planen er i første omgang å få satt på sommerdekkene.

– Etterhvert får vi undersøke om det er ytterligere skader på bilen. Jeg har vært i kontakt med forsikringsselskapet, og det virker i alle fall som at dette skal løse seg greit.

– Hvilken type Model S har du?

– Det er en 100D. Jeg kjøpte den i sommer, og har vært veldig fornøyd med den.

Se hva som har skjedd med dekkene de siste tiårene

Låsebolter

Mange nyere biler har nå låsebolter på felgene, som skal gjøre det vanskeligere for tyvene.

– Om det var det på min bil, er jeg sannelig ikke sikker på. Det var nemlig Tesla som la om for meg, så denne gangen gjorde jeg det ikke selv, sier Johansson.

Nå er det dermed ikke annet å gjøre enn å vente på nye dekk og felger, og krysse fingrene for at det ikke blir andre problemer med bilen etter det frekke tyveriet.

Derfor bør du bytte alle dekkene samtidig på biler med 4x4

Dekkbande

Mye tyder på at tyvene som har vært på ferde er godt organisert. De finnes "dekkbander", og de vet akkurat hva de er ute etter. Når de finner riktig bil kan de fikse jobben raskt og effektivt.

Marginene ved videresalg kan være store. Verdien på 19" felger med vinterdekk til Tesla Model S ligger på mellom 22.000 og 25.000 kroner.

En del har etterhvert fått montert kamera i bilene sine, såkalt dashcam, som også filmer når bilen står parkert. På den måten kan man få filmet eventuelle tyver. Denne bilen hadde imidlertid ikke det.

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Steinar skulle bare vaske Teslaen sin ...

Aldri har så mange nordmenn unnet seg bobil-luksus

UP advarer: Ikke gjør disse idiotiske tingene i vinter-trafikken

Bilmerkene som har mistet flest kjøpere