Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte bil til teoriprøven

Da 62-åringen skulle forsøke å få tilbake førerkortet etter en fartsdom, kjørte han like godt til trafikkstasjonen selv.

Ikke bare én gang gjorde han det, men to.

Den første kjøreturen hans fant sted 23. november i fjor. Den neste seks dager senere.

Begge ganger ble mannen observert av ansatte på Gjøvik trafikkstasjon idet han forlot stedet.

Siden de visste hvorfor han nettopp hadde besøkt dem, valgte de naturlig nok å politianmelde saken, skriver Oppland Arbeiderblad.

Oppsiktsvekkende
«Det er ikke noe spesielt å bemerke til selve kjøringen, men retten finner det nokså oppsiktsvekkende at tiltalte kjører fra trafikkstasjonen etter å ha avlagt teoriprøve en prøve han måtte ta fordi han tidligere ble fradømt retten til å kjøre bil», skriver Gjøvik tingrett, som nå har dømt 62-åringen for forholdet.

Mannen er opprinnelig fra Midtøsten, men har bodd mer enn mange nok år i Norge til å kjenne trafikkreglene.

«Tiltalte har handlet forsettlig, og han dømmes for ved to anledninger å ha kjørt uten gyldig førerkort», konstaterer tingretten.

Nytt beslag
Straffen er en bot på 12.000 kroner. I tillegg er han fradømt førerretten i nye åtte måneder, regnet fra 11. desember i fjor. Det var dagen han kunne tatt førerprøven igjen etter forrige beslag, som varte 13 måneder.

Tiltalte erklærte seg uskyldig da den nye saken kom for retten i forrige uke. Han hevdet det var hans datter som kjørte bilen til og fra trafikkstasjonen. Vitner er imidlertid sikre på at tiltalte kjørte, og at han var alene i bilen. (ANB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken