Gå til sidens hovedinnhold

MC-førere blir prioritert i sommer

...og det kan faktisk hende du må kjøre opp på nytt før årets sommerferie.

- Sommeren er uten tvil vår mest hektiske periode for oppkjøring. Fordi sommeren også er høysesong for motorsyklister, blir disse prioritert. Når vi skal gjennomføre anslagsvis 2 500 ekstra førerprøver for motorsykkel, betyr det at andre førerkortklasser må regne med lengre ventetid i sommer, forteller seksjonsleder Jan Egil Guriby i Statens vegvesen i en pressemelding.

Vegvesenet ønsker at de som skal ta førerkort i andre klasser enn motorsykkel, bør planlegge å kjøre opp før 31. mai eller etter 1. september.

Og nettopp denne gruppen kan bestå av nettopp deg, selv om du har førerkort fra før. Ifølge Guriby må de som har fått ny campingvogn i år, sjekke om den krever utvidet førerkort (klasse BE), i god tid før de skal ut og kjøre med den.

Førerkort klasse BE er for førere som skal trekke bil med tilhenger med totalvekt over 750 kilo, og krever egen oppkjøring.

Til de som ønsker å ta førerprøven i sommer, har Statens vegvesen følgende tips:

  • Ha god dialog med trafikkskolen din og hør når det erfaringsmessig er ledig kapasitet.
  • Du kan selv ringe Statens vegvesen på 815 22 000 for å få oversikt over når det er ledige timer til oppkjøring.
  • Er det ikke ledig time på din lokale stasjon, kan det lønne seg å sjekke andre trafikkstasjoner. Du kan fritt velge hvor du vil kjøre opp.
  • Det er mulig å avlegge teoriprøver uten å bestille time, men sjekk www.vegvesen.no/trafikkstasjoner der du finner oversikt over tider og tilbud på de ulike trafikkstasjonene.
  • Dersom du har levert søknad om førerkort via internett kan du også bestille oppkjøring via nettet. Denne tjenesten gjelder kun for de som skal ta førerkort for første gang (gjelder alle klasser). Informasjon om dette finner du på www.vegvesen.no/forerkort
  • Skal du kontrollere og godkjenne kjøretøyet ditt i sommer, er det enklest å få oversikt over ledige timer ved å ringe Publikumstjenester på telefon 06650. Det er i tillegg noen stasjoner i regionen som har en egen drop-in ordning, der du kan vise bilen uten å bestille time. Oversikt over hvilke stasjoner som har drop-in finner du på www.vegvesen.no/trafikkstasjoner
Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken