Med Mustang i solnedgang

Foto: Magnus Blaker

En Mustang Cabriolet, 5800 kilometer med bil og verdens vakreste steder.

Når nordmenn flest skal ut og reise så havner en gjerne i Hellas, Tyrkia, England, Spania, Thailand eller et annet turistifisert som alle andre reiser til.

USA fremstår derimot som litt uaktuelt for de aller fleste – og hvis en først skal til USA så er det snakk om New York, Florida – eller kanskje til fjern familie i områdene rundt Minnesota.

De virkelige gode delene
Men hvis en virkelig ønsker å oppleve de flotte tingene, så er det til selve «indrefileten» av USA en bør reise til. Den befinner seg langt unna sumpene i Miami, fornøyelsesparkene i Orlando, skyskraperne i New York – og det påfallende norske landskapet i Minnesota.

Satser du derimot på en roadtrip i statene California, Nevada, Arizona og Utah kan du regne med å få en av de største opplevelsene i ditt liv.

Innenfor et relativt lite område finner du storbyer som San Francisco, Los Angeles, San Diego, Las Vegas og Salt Lake City, du havner i noen av verdens mest spektakulære nasjonalparker, du vil oppleve verdens nest varmeste sted, du vil kjøre på det som kanskje er verdens beste «driving road» som det så fint heter på engelsk – og vil på veien oppleve et land og omgivelser som er så langt unna det vi er kjent med fra Norge som det nesten er mulig.

Foto: (Google)

En ekte roadtrip
Sammen med en kamerat bestemte oss for at vi skulle på en skikkelig guttetur av en roadtrip med en amerikansk muskelbil uten tak - og oppleve så mye som vi overhode klarte over en periode på tre uker.

Tre uker over et så gigantisk området er svært knapt med tid, og det betød svært nøye planlegging om hva vi ønsket å prioritere - og enda vanskligere: Hva vi måtte prioritere vekk.

Stor variasjon
I løpet av de neste ukene vil vi fortelle deg om hva du kan oppleve på en drømmetur med bil som vil ta deg med på alt fra 85,5 meter under havets overflate – til godt over 3000 meter over havet (Norges høyeste fjell er på 2469 meter). Gjennom alt fra noen av verdens mest luksuriøse områder – til noen av de ødeste stedene du kan komme over. Og kanskje til noe av den beste shoppingen som finnes.

Noe av det du kan forvente deg i ukene som kommer kan du se glimt av under.

2199

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: USA,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag