Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer «Top Gear» på norsk

Hjemmet Mortensen har sikret seg norske rettigheter til Top Gear Magazine.

Sammen med Vi Menn Bil skal Top Gear bli det beste bilbladet i Norge hvis det går som Hjemmet Mortensen vil.

15. mars kan norske Top Gear-fans glede seg over et flunkende nytt Top Gear-magasin i Norge: Vi Menn Bil Top Gear.

- Vi Menn og Hjemmet Mortensen har inngått en banebrytende kontrakt med BBC Magazines om syndikering av verdens største merkevare innenfor biljournalistikk, BBC Top Gear, sier assisterende direktør i Hjemmet Mortensen og redaktør i Vi Menn, Alexander Øystå.

Gjennom Side3s eksklusive samarbeid med Hjemmet Mortensen betyr dette at du kan glede deg til å lese det beste av det beste innen bilstoff på nett også - her på Side3.no

Første i verden

BBC Top Gear Magazine kommer ut i 25 land, men dette er den første syndikeringen i verden hvor Top Gear co-brandes med en annen merkevare. Vi Menn Bils nye navn blir etter dette Vi Menn Bil Top Gear, og bilbladet skal publiseres plastpakket med Vi Menn og i løssalg syv ganger i året.

- Vi er meget glade for å kunne jobbe sammen med utgiverne av Vi Menn, Norges største ukeblad for menn, og med det kunne bringe det verdensberømte innholdet i Top Gear Magazine ut til den norske Top Gear-fansen. Vi håper også at denne nye utgivermodellen vil være av interesse for magasinutgivere andre steder i verden, sier sjef for lisensiering og syndikering i BBC Magazines, Joanna Marshall.

Halvparten av innholdet i Vi Menn Bil Top Gear kommer til å bestå av de grundige biltestene og forbrukerstoffet Vi Menn Bil er kjent for, og den andre halvparten av «bil-galskap» og superbiler presentert av Jeremy Clarkson og hans team.

- Vi Menn og Vi Menn Bil tar et helt nytt skritt med denne nysatsingen, som blant annet er basert på vårt gode samarbeid med BBC gjennom nyskapningen i 2010, Vi Menn Vitenskap og Historie. Hjemmet Mortensen har Norges beste motorredaksjon, som nå gleder seg til å ta fatt på det spennende arbeidet med å lage et norsk blad rundt fantastiske Top Gear, som så mange nordmenn har et forhold til, sier Øystå.

Større og bedre blad

Utviklingsredaktør Svein-Erik Hole blir sjef for nysatsningen.

- Hvem andre enn Top Gear plukker fra hverandre en bil for å veie de ulike komponentene? Eller sender verdens beste bilfotografer til Abu Dhabi for å sikre det optimale fotoshootet av Pagani Zonda? Top Gear står for en helt unik biljournalistikk, og Vi Menn Bil legger sin ære i å være grundigst og best på tester og forbrukerstoff. Sammen kan de to miljøene bli dynamitt, mener Hole.

Vi Menn Bil Top Gear vil også inneholde kommentarspalter fra «The Boys» – tv-personlighetene Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May. Magasinet vil få flere sider og bedre papirkvalitet enn Vi Menn Bil hittil har hatt.

- Tanken bak satsningen er ganske enkel: Vi Menn Bils redaksjon skal være best i landet på biltester og norske forbrukersaker, Top Gear er best i verden på bilunderholdning og superbiler. Sammen håper vi å kunne lage en uslåelig miks, skriver redaktøren i sin blogg.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden