Gå til sidens hovedinnhold

Rolness med syrlig kommentar til Marius Borg Høibys veskesalg

Med Kong Haralds egne ord gir Kjetil Rolness et kraftig spark til luksusprinsen Marius Borg Høiby.

Marius Borg Høiby selger kongelig Louis Vuitton-bag til 19.500 kroner på Finn.no. I en syrlig kommentar på Facebook bruker sosiolog og artist Kjetil Rolness ordene til Kong Harald selv.

Se FB-innlegget nederst i saken.

- Selger en nesten ubrukt weekend bag fra Louis Vuitton. Den gikk ut av produksjon for tre år siden og har derfor en økt verdi, skriver Borg Høiby om bagen som hadde en nypris på 18.400 kroner.

Les egen sak: Marius Borg Høiby selger luksusvarer på Finn
Se video om Finn-salget nederst i saken.

- Ikke la vår sjel formørke

- Nå, kjære landsmenn, skal vi ikke la vår sjel formørke av misunnelse. Husk at Norge er langstrakt og spredt bebodd, men fremfor alt består av mennesker. Norge er både er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere, kommenterer Kjetil Rolness med tydelige henvisninger til talen som Kong Harald ga på Slottets hagefest 1. september.

Du kan se video av talen nederst i saken.

Kongens tale gikk verden over fordi han på en flott måte fortalte blant annet at nordmenn både er «jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre».

Les: Noman Mubashir (42) står fram som homofil etter kongens tale

Enkelte - riktignok svært få - nyter i tillegg godt av store, arvede privilegier gitt av staten, og tjener bra på ikke-godkjente utleieboliger

«Nordmenn er ...»

«Nordmenn arbeider for at vi skal være trygge, arbeider med å holde landet rent for søppel» siterer Rolness fra Kongens tale, og legger til for egen regning:

«... mens andre ennå ikke er gamle nok til å jobbe, men likevel har råd til innkjøp og service av reiseeffekter fra luksuriøse franske motehus fordi de tilfeldigvis tilhører bemidlede familier på hovedstadens vestkant, og dermed har sugerør til pappas penger. Enkelte - riktignok svært få - nyter i tillegg godt av store, arvede privilegier gitt av staten, og tjener bra på ikke-godkjente utleieboliger, vedlikeholdt for skattebetalernes regning» skriver Rolness med klare henvisning til kronprins Haakons utleierot.

Les: Kronprins Haakon beklager utleie uten brukstillatelse

«At Norge er ett»

Rolness avslutter FB innlegget sitt med direktesitering fra Kong Haralds tale om at.

«Vi skal bygge dette landet videre – på tillit, felleskap og raushet. Vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk. At Norge er ett». Du kan lese originaltalen her på Slottets hjemmeside.

- Folkelig og fint

Trond Blindheim, omdømmeekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania, er uenig med Rolness.

- Kommentaren hans er morsom og kanskje ment ironisk. Men er det ikke egentlig både folkelig og fint at kongefamilien benytter seg av Finn.no for å selge tingene sine?

At Høiby selger en Louis Vuitton-bag til nesten 20.000 kroner, er riktignok ikke så folkelig, mener Blindheim. Samtidig er det liten grunn til å kritisere Høiby for å promotere gjenbruk, sier omdømmeeksperten.

- Det er litt gøy at de som tilhører den fornemmelige kongefamilien benytter seg av Slottet som hjemstedsadresse og selger noe på Finn.no. Det i seg selv er like folkelig som at Kongen setter seg på trikken til Holmenkollen for å gå på ski.

- Stort marked for Louis Vuitton

Blindheim synes ikke det er overraskende at Høiby eier såkalte luksusvarer.

- Det overrasker meg heller ikke om Rolness skulle ha luksusvarer liggende hjemme. Det er jo et stort marked for Louis Vuitton i Norge. Vi er helt på toppen av forbrukerpyramiden.

Konklusjonen fra Blindheim er altså at dette ikke vil skade kongefamiliens omdømme.

- Det vil forbli som før. De som ikke liker det konstitusjonelle monarkiet vil få ammunisjon, og de som liker monarkiet vil synes det er fint.

- Tror du Høiby vil få solgt Louis Vuitton-vesken sin?

- Ja, i alle fall nå som avisene har skrevet om det. Kanskje han får solgt den til Petter Stordalen?

Mye luksus på Finn

Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonssjef i Finn, sier til Nettavisen at hun ikke kan kommentere Høibys annonse.

- Men på generelt grunnlag kan jeg si at vi selger mye luksusvarer på Finn.no. Louis Vuitton var det fjerde mest brukte søkeordet på Finn i fjor, med Rolex på femteplass. Så vi merker at det er stor etterspørsel på slike varer, sier Eia Kirkholm.

HTML EMBED
embedNAvideo("a6aNEO2VcVcjm7caUaXQKg", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("Q9eHi-PEd0T2saKr6gjROw", false)

LES OGSÅ: Her blir kjæresten til Marius tatt inn i den kongelige varmen

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken