Gå til sidens hovedinnhold

Sju får tilbake lappen fra UP

Politet beslagla åtte førerkort i fartskontroll. Det var bare ett problem.

(Bladet.no): Den noe spesielle historien startet mandag formiddag i forrige uke. Utrykningspolitiet (UP) gjennomførte en laserkontroll i en 70-sone på E6 i Svemarka.

Kontrollen resulterte i åtte førerkortbeslag, i tillegg til at 21 sjåfører fikk forenklede forelegg.

Sju får tilbake lappen

Nå velger politiet å levere tilbake førerkortene til sju av sjåførene.

– Grunnen til dette er at hastigheten på strekningen ble justert opp til 80 km/t fire dager etter kontrollen. Statens vegvesen hadde et vedtak om at det skulle være 80 km/t på stedet når anleggesperioden var over, men de hadde ikke rukket å skilte om. Dette vedtaket var allerede fattet da kontrollen ble gjennomført, forklarer Sigbjørn Bjerkem, som er politiinspektør og påtaleleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

– Derfor velger vi nå å justere reaksjonene i forhold til dette. Selv om vi ikke har gjort noen feil, så synes vi det er urimelig at straffen skal gjelde for 70 km/t når det var fattet vedtak om at fartsgrensen skal være 80 km/t, legger Bjerkem til.

Mindre bot

Én sjåfør ble klokket inn til 122 km/t under kontrollen. Vedkommende er ikke like heldig som de andre, i og med at farten også fører til førerkortbeslag i 80-sone.

– Men sjåføren får tilbake førerkortet tidligere enn antatt og vil også få redusert boten, forteller Sigbjørn Bjerkem.

Også de 21 sjåførene som fikk forenklede forelegg, og de sju som i utgangspunktet mistet førerkortet, får redusert størrelsen på foreleggene.

– Jeg snakket nylig med én av disse det gjaldt. Han hadde fått en bot på 7.200 kroner, men slipper nå unna med 3.600 kroner. Han var glad for å ha penger til gode, ler Bjerkem.

– Må overholdes

Men selv om politiet var gavmilde denne gangen, forteller Bjerkem at bilistene ikke kan forvente seg slik i tiden framover.

– Trafikkskiltene må overholdes. Men jeg må jo innrømme at denne hendelsen var veldig spesiell, avslutter Sigbjørn Bjerkem.

Denne saken er levert av Bladet.no.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken