Gå til sidens hovedinnhold

Rachel «Valkyrae» Hofstetter håver inn penger på «Fortnite»

Fortnite

Men det er en nedside av å være en populær kvinne i et mannsdominert miljø.

I dagens digitale verden slutter det aldri å overraske oss hva det er mulig å tjene penger på. Noen asiatiske kvinner håver inn tusenvis av kroner på å spise mat foran web-kamera, andre tjener millioner på bilder og innlegg på Instagram, mens noen har hovedinntekten sin fra blogg.

Nå skriver Business Insider at det er en annen gruppe der ute som tjener gode penger på sosiale medier: Dataspillere.

De siste årene har det blitt mer og med vanlig med personer som filmer seg selv samtidig som de spiller populære dataspill. Direktestrømmingen sender de ut via nettsider som Youtube eller Twitch.

Én av dem som har tjent gode penger på slik, er 26 år gamle Rachel «Valkyrae» Hofstetter fra California, USA. I et intervju med Business Insider, forteller 26-åringen at hun i løpet av tre år har tjent såpass med penger på spillingen at hun har nedbetalt morens gjeld, samtidig som hun har forsørget seg selv og finansiert sin egen gründerbedrift innen barnepass.

- Jeg har spilt dataspill hele livet, så jeg bestemte meg på et tidspunkt å opprette en gaming-konto på Instagram. Etterhvert begynte folk å mase på meg om å strømme direkte på Twitch. Til slutt tenkte jeg «hvorfor ikke?».

Inntekten kommer fra abonnenter på hennes Twitch-kanal, donasjoner fra fans og sponsorer. Hofstetter har i skrivende stund over 70.000 følgere på Twitter, over 310.000 følgere på Twitch og rundt 290.000 følgere på Instagram.

26-åringen spiller hovedsakelig det populære spillet Fortnite. Følgerne hennes er for det meste mannlige, men hun merket en endring etter hun begynte å spille akkurat dette spillet.

- Jeg vet ikke hva det er med Fortnite, men det er sant. Jeg har fått flere kvinnelige følgere og seere sammenlignet med da jeg spilte andre spill.

De kvinnelige følgerne til tross, Hofstetter forteller at det ikke alltid er lett å være en populær, kvinnelig dataspill-bruker i et mannsdominert miljø. Blant annet får hun raskt kritikk og kommentarer, blant annet på klesvalg.

- Det vil være naivt av meg å si at brukere ikke følger med på streamen min bare fordi de ser at jeg er kvinne. Twitch har hovedsakelig mannlige brukere, så det er mange som tror jeg kommer til å utnytte den biten (at hun er kvinne red. anm). For eksempel går folk helt bananas bare jeg spiller i en topp. Det har ikke noe å si hvor god du er i spillet. Jeg forsøker å unngå slike ting, forklarer gameren.

Hofstetter sier hun forsøker å kle seg konservativt, men at det ikke stopper de slibrige kommentarene.

- Uansett hvor godt du kler på deg, så stopper det aldri. Det vil alltid være internett-troll som sier sexistiske ting bare fordi jeg er jente og de tror det er morsomt, forteller hun til Business Insider.

Til tross for de negative kommentarene, understreker den populære spill-kvinnen at hun elsker jobben sin.

- Det er helt fantastisk. Strømming er så mye mer enn bare underholdning. Jeg er langt ifra noen proff, men jeg prater og kommuniserer med folk. Tilbakemeldingene er at folk liker det de ser og at det gir dem et håp om å spille bedre selv, avslutter Hofstetter.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?