Gå til sidens hovedinnhold

Sier nei til Hexagon-bud

Styret i Hexagon Composites ber aksjonærene si nei til pliktig tilbud.

Det var 28. mai Flakk Holding satte frem et pliktig tilbud på alle aksjene i børsnoterte Hexagon Composites ASA etter å ha utløst budplikten.

NA24 - din næringslivsavis

Budet lyder på 3,80 kroner per aksje, noe styret i Hexagon mener er for lavt. De viser blant annet til at aksjekursen har ligget godt over dette nivået i hele perioden siden budplikten ble utløst.

Styreleder Knut Flakk som er også styreleder og administrerende direktør i Flakk Holding AS har ikke deltatt i behandlingen av budet. Flakk Holding med nærstående kontrollerer 37,56 prosent av aksjene i Hexagon.

- Styret er av den oppfatning at Tilbudsprisen på 3,80 kroner ikke reflekterer verdien av Hexagon Composites ASA. Dette med basis i fremtidig forventet inntjening, skriver styret i uttalelsen.

De peker også på at Tilbyder i Tilbudsdokumentet har opplyst at man ønsker å opprettholde børsnoteringen av Selskapet.

Det er ikke gjort en verdivurdering av selskapet, men styret støtter seg på analyser fra tre meglerhus. Disse har ikke noe felles syn, da både DnB Nor Markets og Orion Securities har salgsanbefalinger på aksjen med kursmål 4,20 kroner, mens First Securities har en kjøpsanbefaling.

- Basert på informasjonen i Tilbudsdokumentet og vurderingene ovenfor, vil styret anbefale Selskapets aksjonærer å ikke akseptere tilbudet. Anbefalingen er enstemmig, heter det fra styret.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken