Gå til sidens hovedinnhold

- Norske menn bør tafse mer

- Ja. Jeg er veldig glad i tafsing, så hver gang jeg blir tafset på blir jeg veldig sjarmert. Jeg liker den gamle femteklasseflørtinga. Den klarer norske menn bare å hoste opp klokka fire om natta. Og humor er viktig. Jeg har ikke noe krav om at jeg må le av ham, men han må le av meg hele tiden. Og det er ikke så ofte ei jente sier det. Jenter vil jo helst at gutten skal være morsom og at de kan le av ham, sier Sigrid Bonde Tusvik.

Sigrid har (30) altså tydd til media for å få seg kjæreste. Onsdag starter «Sigrid søker kjæreste» på NRK3, og konseptet går ut på at vår dame tester ut ulike metoder å få seg kjæreste på. I løpet av seks innspillingsuker har hun, med kameracrewet på slep, vært på stevnemøte med intet mindre enn 40 menn, sånn cirkus.

Hun har vært på blind date, vanlig date, jentedate, Sukker-dater, turistforeningens singleturer, middager, bowling og fotballkamper, og gudene vet hva. Resultatet vil hun ikke si noe om, men hun insisterer på at alle stevnemøtene var reelle, og at svært mange av dem var helt jævlige.

- TV må slutte å late som at dater bare er hvit duk og rødvin, det er ikke sånn, sier Sigrid.

Lei av Pia Haraldsen og bønder

- Jeg ville jo få meg kjæreste på ordentlig, så jeg går helhjertet inn i konseptet. Og det er alltid jeg som har flørtet med gutta. Det er ikke slik at vi har hatt masse researchere som har plukket ut folk.

- Men ville du ha vært på Sukker.no i utgangspunktet?

- Jeg ville jo ikke det, men det er overraskende hyggelig på Sukker. Det er bare hyggelige menn. Det er blitt slik at jeg tenker at menn er så fine. Legger man sammen alle de fine sidene til alle de mennene jeg har vært på date med, hadde det blitt en perfekt drømmemann. Så egentlig burde menn være mer sammen med menn, og suge gode egenskaper av hverandre, sier Sigrid.

- Dere er riktignok litt teite sånn én og én. Men jenter er jo veldig strenge. Jeg hadde en lang liste med kriterier, men jo mer jeg datet folk, jo mer likte jeg dem. Så nå har jeg filt ned på den lista.

- Hvordan skulle mannen være før TV-programmet?

- Da skulle han være høy, mørk, kunne danse swing, gå i ull, se fresh ut, alltid ha nye sko, ikke røyke, ikke spille i band, ha høy utdannelse, og helst være lege, arkitekt eller jurist.

(Artikkelen fortsetter på neste side)

- Er det fordi du er så vanskelig at du må på TV for å få deg kjæreste?

- Nei. Og jo. Eller. Det viktigste med TV-programmet er å vise frem den harde siden med singellivet, for jeg har sett meg lei på at Pia Haraldsen og single bønder i Norge får kandidater rett i fanget. Det er ikke sånn det er. Nå har jeg vært singel i tre og et halvt år, så da anledningen bød seg, tenkte jeg at det er helt riktig at jeg som er så sur gjør dette programmet.

- Er du SÅ sur?

- Ja, så sur er jeg, altså. Jeg har aldri gått på en date før dette prosjektet.Jeg går jo ikke ut med folk om de inviterer meg.

- Er du SÅ vanskelig?

- Ja, men nå er jeg jo blitt en kløpper på dating.

- Hva belaget du deg på før? Sjekke opp folk på byen og satse på at de ikke dro hjem dagen etter?

- Ja. Og så har jeg jo sagt at jeg ikke liker konseptet dating. Jeg føler at det er så «jobbintervju» og kunstig. Jeg er nervøs i to-tre uker i forveien.

- Jeg er ikke gnien

Sigrid Bonde Tusvik vokste opp på Nordstrand i Oslo, og gikk i klasse med flere av landets vordende rappere. Hun var en skoleflink «smartass» som satt i elevrådsstyret, og med egne ord «pisket alle rundt». Etter vitnemålsutdelingen tok hun ett år på Romerike Folkehøgskole etterfulgt av et halvt år i Frankrike, før hun gikk tekstforfatterlinja på Westerdals sammen med alle de andre flinkisene som tidvis popper opp i humorprogrammer på norske flatskjermer.

Deretter fulgte noen år i NRK P3 og P3TV mens hun bygget seg opp som standup-er. For folk flest er hun dog fortsatt mest kjent som dama bak parodien på bimbo-blondine-baben Sienna, som vi så i ymse formater for et par år tilbake.

- Sigrid, du var jo litt av et felleshøl da du var yngre?

- Ja. Eller; vi var lause på Brannfjell skole, men jeg var ikke noe liggete på ungdomsskolen, altså.

- Men det var mye klining?

- Ja, mye klining. Jeg gikk jo i klasse med «Finger’n», tross alt. Det er en grunn til at han har fått det tilnavnet.

- Men er det egenskaper du har tatt med deg opp gjennom årene?

- Njaaa, jeg mener jo at som singel skal du gi det du kan gi. Jeg er ikke gnien. Hvis du tar med deg folk hjem, så mener jeg du skal gi full pakke. Jeg synes det er veldig rart hvis man ikke klarer å skjønne at det ligger en forventning der. De som tar med seg folk hjem som må ligge på sofaen, mens de selv legger seg i sin 120 cm store seng fra IKEA, er ego. Du må jo ha såpass selvinnsikt at du vet hvor du skal gå med de folka du tar med deg hjem.

(Artikkelen fortsetter på neste side)

- Har det aldri skjedd at du har tenkt at «Jesus Christ, han ser helt annerledes ut i bar overkropp»?

- Jo, det var en venninne av meg som spurte hvor mange av liggene mine jeg har angret på, og jeg angrer på de aller fleste. Det er ingen ligg jeg tenker «Ja, det var det bra du gjorde» om.

- Du må da hatt én bra one-night stand?

- Nei. Aldri.

Mye snakk om ligging

Sigrid rister på hodet.

- Jeg har jo hatt med meg noen menn hjem, men det er ingen som har gitt meg en dose med glede så sent om natta. Det er det bare gutter som tror de klarer mellom halv fire og elleve om morgenen, sier hun, og følger opp:

- Men hvorfor snakker vi så mye om ligging?

- Ja, hvorfor gjør vi det?

- Jeg tipper det er fordi det er gøy å høre ei jente snakke så frigjort om sånne ting. Jeg synes jo det er veldig gøy å snakke om. Vi single bør dele erfaringer med hverandre, og da må man være ærlig og åpen, men på en ironisk og morsom måte. Det kan oppfattes grisete, og det er selvfølgelig ikke noe fint at ei jente snakker så grovt, men jeg liker jo den tonen, da. Jeg bruker å tøyse mye om det i standup-showene mine, men det er mest for å tøffe meg! Jeg er ikke så raus som jeg later som.

Lite tyder altså på at dette intervjuet vil føre med seg mange bonuser i favør journalisten. Sigrid har lært av 40 menn. Hun sjekker telefonen. Ser seg rundt på uteserveringen. I løpet av intervjuet har hun snakket med en singel noe-og-femti-år gammel dame som mente at «menn skal være sukkeret på kaken eller prikken over i-en», noe Sigrid bare fnøs av.

- Nå som vi har vært på halvannen times date, kunne vi ha blitt kjærester?

- Det er et fint spørsmål. Dette har jeg ventet på, sier Sigrid.

- Mhm, nikker journalisten forventningsfullt.

- Njæ, jo, altså, vi går på samme utesteder, men du er for musikkinteressert. Det er litt det samme som fotballinteresserte; de kan bli litt for opphengt i det. Men jeg hadde nok gitt etter hvis du hadde tafset litt mer på meg.

«Sigrid søker kjæreste» har premiere på NRK3 onsdag 22. september kl. 21.30.

Kommentarer til denne saken