(BIIPMAG): Er du blant dem som er for lat til å beskytte deg under samleie? Les hva ungdommer synes om sikker sex:

En av fem ubeskyttet
Pinlig, fomlende og uforberedt. Mange ungdommer glemmer å bruke kondom når de er kommet godt i gang under dynen. En ny undersøkelse fra Danmark viser at hver femte 15-åring ikke beskytter seg under samleie.

Usikker sex
Berlingske Tidende har spurt flere danske ungdommer om deres forhold til sex:

- Ja, jeg har usikker sex. Det er ganske vanskelig å stoppe et fullt lass i glatt føre. Det er vanskelig å ha sikker sex når man er halvfull, men jeg har ikke det store problemet med det, forteller 16-åringen Philip.

Siste fra biipMag:
Kate Moss med ny design
Ung 1881 + Biip = Sant
Borat sensurert for homosex
Glem silikon!


- Vil ikke ha sykdommer
Noen er mer bevisste enn andre når det gjelder konsekvensene av usikker sex:

- Jeg har nesten alltid sikker sex. Jeg passer på meg selv, for jeg vil ikke ha noen sykdommer, og har heldigvis ikke hatt noen sykdommer heller. Min kunnskap om sex kommer primært fra mine foreldre, det har ikke vært så mye undervisning i skolen, opplyser 17-åringen Asta.

Internasjonal kampanje
I Norge og internasjonalt foregår det nå en stor kampanje, kalt for «Si ja til sikker sex!», som skal fokusere på sikker sex og forebygging av HIV og Aids blant ungdom:

- Det er en trend at mange heller tenker på å beskytte seg mot uønsket graviditet og glemmer andre mulige konsekvenser ved å ha sex, sier assisterende butikksjef Silje Lie ved The Body Shop i Galleriet til BA.

Blant annet er det store selskaper som The Body Shop, MTV og Staying Alive som promoterer denne kampanjen. I fjor klarte Body Shop-butikkene i Norge å samle inn 128 000 kroner for kampanjen som den gang het «Move your lips».

Kampanjen avsluttes fredag 3. april. Les mer på Body Shop.

Siste fra biipMag. no: Gå til forsiden her!