(SIDE2): Det danske nettstedet Ekstra Bladet rapporterer nå om enormt stor interesse rundt de plastisk kirurgiske klinikkene før sommeren i Danmark. Det er først og fremst kvinner mellom 20 og 35 år som vil gjøre seg klare for stranden.

Tirsdag denne uken meldte Dagbladet at det også er kø på norske klinikker før sommeren. Avisen skrev at ventelistene for brystoperasjoner blant norske kvinner er rekordlange før bikinisesongen. I sommermånedene opererer plastiske kirurger mellom 20 til 30 puppepar i uka.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Panikk
Køene er nå lange også hos de danske skjønnhetsklinikkene - alle vil ha nye pupper før sommeren.

- Det er litt panikk før stengetid. Mange har kanskje vurdert en kosmetisk operasjon i årevis, men så plutselig, fordi sommeren kommer, bestemmer de seg for å få utført inngrepet. Og da skal det være her og nå, forteller Per Bjerregaard, spesiallege i plastikkirurgi og formann i Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi.

- Det er spesielt fettsuging, men også oppstramming av huden og brystoperasjoner som pasientene vil ha foretatt. Trenden er for tiden å se sunn, frisk og veltrent ut, fortsetter han.

Fordoblet på tre år
Ekstra Bladet skriver at etterspørselen på kosmetiske operasjoner har eksplodert - så mye som fordoblet på tre år.

- Når varmen stiger og folk begynner å kaste tøyet, så stiger behovet for å få litt større bryster eller en litt flatere mage, mener Bo Jønsson, spesiallege i plastikkirurgi.

Trenden viser at de yngste kvinnene i alderen 20 til 35 år legger inn implantater, kvinner mellom 30 og 50 foretar fettsuging, mens kvinner fra 40 til 50 tar ansiktsløftning.

Les mer om helse her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!