Silvio Berlusconi gikk nylig av som statsminister i Italia, men kontroversene rundt 75-åringen er ikke slutt med det første.

Berlusconi står ovenfor en rettssak der han er anklaget for å ha sex med den mindreårige prostituerte, Karima El Mahroug. Nå gjør advokatene til Berlusconi det de kan for å få frikjent mediemogulen.

Les mer: Sexskandalen som kan ramme hele verden

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press, ble en vitneliste med mer enn 200 personer akseptert av en italiensk rett på onsdag. Blant disse finner vi verdensstjernene George Clooney og Cristiano Ronaldo.

Sier hun hadde sex med Ronaldo
De to vitnene er tilkalt for å svekke troverdigheten til Karima El Mahroug, som da var 17 år. Hun påstår at hun har møtt Clooney og Ronaldo på en såkalt «Bunga Bunga»-fest, som Berlusconi pleier å avholde.

Ifølge AFP, skal El Mahroug påstått at hun hadde sex med Cristiano Ronaldo på en av disse festene, noe Ronaldo har avslått på det sterkeste.

George Clooney har bekreftet at han møtte Berlusconi, men avviser at han var på fest.

- Jeg var ikke på «Bunga Bunga»-festen. Jeg hadde et veldig interessant møte, som ble veldig annerledes enn jeg hadde trodd. Jeg ble spurt om å bli værende for å være med på en fest, men jeg sa at jeg måtte gå, uttalte Clooney til Time Magazine.

Kan slippe å vitne
Selv om Clooney og Ronaldo står på vitnelisten, betyr det imidlertid ikke at de må vitne.

Ved å akseptere vitnelisten, sier retten at deres vitnemål er relevant, men både aktor og forsvarer kan velge å redusere antall vitner eller velge å ikke innkalle et vitne hvis vitnemålet ikke lenger trengs.

I tillegg har Italia begrenset rett til tvinge vitner som bor utenlands til å vitne, men domstoler pleier imidlertid å legge opp til at vitnet kan gi sin forklaring via en videooverføring.

Les også: - Jeg er Jesus og Supermann

Silvio Berlusconi er også siktet for å ha brukt sin makt til å dekke over forbrytelsen av mindreårig prostitusjon, ved å personlig gripe inn og få Karima El Mahroug løslatt fra politiet da hun ble arrestert for tyveri.

Berlusconi nekter for de anklagene, og sier han kun fikk henne løslatt fordi han trodde det var niesen til den tidligere presidenten i Egypt, Hosni Mubarak.

Rettssaken fortsetter neste uke med de første vitnene, som inneholder politiets etterforskere.