Gå til sidens hovedinnhold

Berlusconi i ny sexskandale

Statsministerens personlige liv minner stadig mer om et reality-drama.

(SIDE2): Italias statsminister Silvio Berlusconi får ikke fred om dagen – mest på grunn av virvaret av skandaler han selv har rotet seg inn i.

Sist i rekken er ønsket fra statsadvokatens kontor om å åpne etterforskning i om den italienske statsministeren betale unge piker for å delta på hans mer eller mindre lettkledte fester i hans hus på Sardinia og hjemme i Roma, melder timesonline.com.

Siste nytt? Sjekk forsiden hos Side2 akkurat nå!

Statsadvokaten i Bari skal nå avgjøre om saken kan regnes å være innenfor prostitusjon og om det i tilfelle er grunnlag for å ta ut tiltale.

Prostitusjon eller ei
En mulig prostitusjonstiltale er bare den siste i rekken av flere skandaler som har rammet Berlusconi, skandaler som nå truer med å ødelegge for hans mer eller mindre eneveldige politiske makt i Italia.

Les her: Mer nakenbry for Berlusconi

Den tidligere modellen og TV-kjendisen Patrizia D'Addario har fortalt den italienske avisen Corriere della Sera at hun og rundt 20 andre jenter skulle få betalt for å være med på en fest i Berlusconis villa i Roma. Hun skulle få rundt 20.000 kroner for å delta på festen, og jentene ble servert pizza og champagne da de kom fram.

D'Addario sier hun bare fikk halve summen, ettersom hun dro tilbake til hotellet på kvelden, og dermed ikke ble natten over. Hun hevder også å ha fått betalt for å være med på en annen fest, og at hun har lydopptak fra begge gangene.

Nakenfester
Det er særlig nevnte Corriere della Sera, en avis som har en sterk stilling i Italia, som har kjørt saker som har vist et negativt bilde av Berlusconi.

– Igjen har de fylt avisene med tull og usannheter. Jeg vil ikke la disse angrepene påvirke meg og jeg skal fortsette å jobbe til det beste for dette landet, sier en rasende statsminister.

Og det er kanskje like greit han lukker øynene til noe av det som skjer om dagen. Sist en avis var ute med bilder i forbindelse med Berlusconi, viste de en av festene hans – der flere av gjestene, både kvinner og menn, spankulerte rundt helt eller delvis nakne, inkludert flere politikere fra eget og andre land.

Les saken: Viser Berlusconis nakenbilder

Berlusconi selv har hevdet det hele er et forsøk på å få ham kastet fra makten.

Uansett, politisk har alle de utenompolitiske sakene fått sine ringvirkninger – i stedet for å stikke av med 45 prosent av stemmene i det lokale og EU-valget, fikk han bare 35 – noe som regnes som mer eller mindre katastrofe.

Berlusconi har nemlig planer om å sentrere mer av makten, og sette seg selv i en presidentstilling, noe tilsvarende det politiske systemet i Frankrike og USA.

Damehistorier og skilsmisse
I et forsøk på å gjenoppbygge tiltroen, møtte han tidligere denne uken USAs president Barack Obama i forbindelse med G8-møtet i juli. Men han måtte kjapt dra hjem igjen for å forsvare seg mot beskyldningene.

Statsministeren anklages også for korrupsjon i forbindelse med anbud på sykehusmateriale i Bari-området, samtidig som han har den pågående skilsmissen fra sin kone Veronica Lario hengende over seg.

72 år gamle Berlusconi er kjent for sin hang til unge, vakre kvinner, og til slutt skal hans offentlige uttalelser og rumpeklyping ha fått kona til å koke over.

Hun ba om skilsmisse via en avis i april, etter at ektemannen hadde frontet planen om å putte tidligere lettkledte unge damer i regjeringen og etter å ha deltatt i 18-års dagen til Noemi Letizia – som han senere har måtte benekte å ha hatt et forhold til, etter at den 54 år yngre modellen selv påsto de hadde hatt et seksuelt forhold.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken