Den italienske statsministeren Silvio Berlusconi har vekket harme hos store deler av landets feminine befolkning. Årsaken skyldes følgende kommentar han kom med på et TV-program rettet mot den tidligere ministeren Rosy Bindi tidligere i måneden.

«Du har alltid vært vakrere enn intelligent».

Bindi, som hurtig responderte med at hun ikke var en av kvinnene Berlusconi rådde over, fikk hurtig støtte av den venstreorienterte avisen La Repubblica, som leder en underskriftskampanje på nett kalt «Denne mannen fornærmer oss. Stopp han».

Så langt har over 100.000 kvinner underskrevet protesten og mange av dem har lagt ved bilde av seg selv med slagord som fornærmet av statsministeren og ikke til din disposisjon, ifølge Associated Press.

I tillegg har flere kjente italienske kunstnere, akademikere, musikere og TV-personligheter gitt sin signatur.

La Repubblica har også ledet mediekjøret knyttet til Berlusconis forhold til unge kvinner, prostituerte og storslåtte fester. For dette har Berlusconi svart med å saksøke avisen.

Skandaleminister
Det store samtaletemaet i Italia på forsommeren var kontroversielle nakenbilder tatt av Antonello Zappadu i Villa Certosa i Berlusconis residens på Sardinia. Bildene ble ulovlige å publisere i Italia, etter at Berlusconi fikk retten med på sensur. Det hørte imidlertid ikke den spanske storavisen El Pais på, og trykte bildene. Som et svar annonserte Berlusconis advokater at de ville saksøke den spanske avisen.

Etter dette har det kommet stadig mer grums av privat karakter frem i pressen, blant annet tok kona hans ut skilsmisse via media etter at ble koblet til en 18 år gammel jente og prostituert.

Noe han hele tiden har benektet og nylig avviste på denne måten:

- Du må se at det jeg har gjort som statsminister de 15 siste månedene viser at jeg ikke er syk, men at jeg er Supermann.

- Solbrune Obama
Foruten de pikante sakene som har preget Berlusconi har han en tendens til å ende med begge bena midt i en eller annen salat.

For en stund tilbake ble Italias statsminister sterkt kritisert for at han omtalte USAs første svarte president, Barack Obama, som «solbrun».For en drøy uke siden nøyde han seg ikke bare med Obama - han benyttet også anledningen til å omtale USAs førstedame, Michelle Obama, det samme.

«Jeg skal hilse fra en mann, som heter, som heter.......eller vent, det er en som er solbrun. Barack Obama!»

Og han fortsatte: «Dere vil ikke tro det, men to av dem gikk ned til stranden for å ta solbad, fordi hans kone er også solbrun», sa Berlusconi, og høstet latter fra sine partifeller.

Populær fyr
Selv liker Berlusconi å vise til meningsmålinger som forteller hvor populær han er når det stormer som verst.

I mai henviste han til en meningsmåling - som bare han hadde sett - som sa at han hadde en popularitet på over 75 prosent, noe som gjorde Berlusconi langt mer populær enn Barack Obama eller noen annen statsleder for den sakens skyld.

Les mer: - Jeg er verdens mest populære

Men selv om Berlusconi er landets mest populære politiker har mye av støtten i folket forsvunnet.

I starten av september konkluderte han selv med at 68,4 prosent av folket var fornøyde med jobben han utførte.En meningsmåling fra midten av september utført av IPR Marketing viser imidlertid at populariteten hadde falt fra 56 prosent i april til kun 47 prosent da.