Gå til sidens hovedinnhold

Singh med lærlingkontrakt

VALLHALL (vif.no): Harmeet Singh signerte denne uka lærlingkontrakt med Vålerenga. Kontrakten innebærer blant annet at den treningsvillige 16-åringen får hjelp til å kombinere skolearbeid ved Wang Toppidrett med A-lagstrening.

Singh får fremover tilrettelagt hverdagen slik at han kan trene med A-laget på dagtid. 16-åringen får undervisning i Vålerengas lokaler på Valle slik at satsingen ikke skal gå på bekostning av skolearbeidet.

– Lærlingkontrakten gir meg mulighet til å satse enda mer på fotballen. Å få trene med A-laget betyr mye for meg og jeg tror jeg vil tjene på å trene mye med de beste, sier Harmeet Singh til vif.no.

Håper på innhopp
For to uker siden signerte jevngamle Kristian Brix tilsvarende kontrakt. Som Brix har Singh ambisjoner om en fremtid i Vålerenga.

– Målet på sikt er å få ordinær A-kontrakt, men neste år håper jeg at jeg kan ta noen steg videre og kvalifisere meg for noen innhopp på A-laget. Jeg skal jobbe hardt for å fortsette den gode utviklingen.

Harmeet Singh kom til Vålerenga fra Furuset som 12-åring og har blitt matchet mye i eldre årsklasser. På tampen av fjorårsesongen debuterte han i seniorenes 3. divisjon som 14-åring og i år har han høstet verdifull erfaring på rekruttlaget i divisjonen over.

– Sesongen har vært bra. Jeg har vært på banen i 15 kamper i 2. divisjon og utviklet meg mye som spiller.

Fast på landslaget
Den sentrale midtbanespilleren er fast inventar på G16-landslaget som gikk videre til 2. runde i EM-kvalifiseringen i høst og har totalt 20 aldersbestemte landskamper for Norge. Tidligere i år ble Singh tatt ut i prosjektet ”Fra talent til toppspiller” der ti utvalgte spillere skal følges opp spesielt av Hallvard Thoresen sammen med Olympiatoppen. Målet er å få frem seriøse toppidrettsutøvere gjennom samlinger, tester, mental trening og kostholdsfokus.

– Vi har samlinger fire ganger i året og får veldig bra oppfølging. Det er mye fokus på ferdigheter og vi får spesialtrening og terper detaljer. Jeg har hatt god nytte av prosjektet.

Hovedtrener i U-gruppa Andreas Holter skryter av sin elev.

– Harmeet er en meget talentfull spiller som er særdeles treningsvillig. Han har veldig god utholdenhet, god pasningsfot og gode basisferdigheter.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen