Gå til sidens hovedinnhold

- Siste sesong for «Hotel Cæsar»

Seertallene stuper for såpe-hotellet.

Seertallene til «Hotel Cæsar» har falt til et historisk bunnivå. Samtidig går det nå rykter i mediebransjen som hevdes å stamme fra TV 2 om at kanalen vil stoppe såpeserien.

Dermed kan det være over og ut for den 16 år gamle serien.

- Dette er en nyhet for meg. Vi har ingen planer om å stenge «Hotel Cæsar», men jeg kan ikke bekrefte at det vil fortsette, sier dramaredaktør Christopher Haug i TV 2 til Nettavisen.

Haug forteller at alle programmer på TV 2 vurderes hver sesong, også «Hotel Cæsar».

- Vi har i dag nok episoder til å kunne sende ut 2015. Jeg kan likevel ikke garantere at serien kommer tilbake i 2016, fortsetter TV 2-redaktøren.

Fenger folk over 60 år

Første episode av «Hotel Cæsar» ble sendt i 1998, og TV 2 har sendt over 2500 episoder av serien. De siste årene har interessen for serien altså falt til et historisk lavt nivå – fra over 500.000 seere til rundt 250.000 seere.

Seerne blir også mindre kommersielt interessante for reklamekanalen. Andelen over 60 år har økt fra rundt en tredjedel til nesten halvparten av seerne.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

TV 2 har modell som gjør at de får betalt for alle seere over 12 år, men annonsører er i større grad interessert i de under 60 år.

- Jeg er ikke overrasket om dette er siste sesong. Problemet ligger i seerprofilen til programmet. De siste årene har programprofilen blitt stadig eldre, og det er mindre attraktivt for annonsører å ligge inntil «Hotel Cæsar», sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Teslo mener dette gjør at det er naturlig for TV 2 å se etter alternativer til såpeserien på hovedkanalen.

(Saken fortsetter under grafen.)

HISTORISK LAVT: Aldri før har færre nordmenn fulgt såpe-hotellet.


- Det er i hvert fall ikke unaturlig at man evaluerer om man skal satse videre eller ikke når utviklingen er som den er. I tillegg har TV 2 nå fått inn personer med erfaringer fra suksesser som «4-stjerners middag» og «Sinnasnekker’n», da blir det kanskje enda mer naturlig å tenke i de baner, fortsetter han.

Stopper innspillingen

For to uker siden meldte Dagbladet at mellom 80 og 100 ansatte i «Cæsar»-produksjonen står uten jobb til neste år. TV 2 stopper produksjonen og vil vente med å produsere flere episoder.

IKKE GOD BUTIKK: - Problemet ligger i seerprofilen til «Hotel Cæsar», sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo.

- Når vil dere starte produksjonen igjen?

- I løpet av våren 2015 må man sette sendeskjema for 2016, sier Christopher Haug i TV 2.

Hva synes du om «Hotel Cæsar»? Si din mening i kommentarfeltet!

- Er dere fornøyd med at over halvparten av seerne er over 60 år?

- Det er klart at alle kanaler er opptatt av den kommersielle målgruppen, men for oss er det viktig å være en bred allmennkringkaster, fortsetter Haug og legger til:

- Vi tror at de historiene som kommer på «Cæsar» fremover vil fenge unge som gamle.

PEKER FEIL VEI: Snart er halvparten av seerne over 60 år. Det er seere reklamekjøperne ikke akkurat krangler om.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken