Gå til sidens hovedinnhold

Siste sommer med svinedyre mobilsamtaler

Det blir mye billigere å ringe hjem fra utlandet. Men du må dessverre vente til etter sommeren.

EU-parlamentet ga som forventet i dag grønt lys for EU-kommisjonens vedtak om prisstak for internasjonale mobilsamtaler.
(Klikk her for oversikt over de nye prisene)

Tidligst i slutten av august
Ifølge EU selv betyr det at det blir opptil fem ganger billigere å ringe hjem når du er i et av EUs medlemsland. I snitt oppgir EU at det blir fire ganger billigere å ringe hjem eller å motta samtaler når du er i utlandet.

Formelt må vedtaket stemples av regjeringene i alle medlemslandene. Det kan tidligst skje i slutten av juni, opplyser EU. Deretter har teleselskapene en måned på seg før de må tilby kundene den nye prisstrukturen. Deretter vil det gå ytterligere en måned før prisene får effekt for EUs mobilkunder.

Kan bli forsinket i Norge
EU-vedtaket gjelder formelt bare i EU, men Samferdselsdepartementet bekrefter overfor Nettavisen i dag at vedtaket også blir bindende for Telenor, Netcom og de andre mobilselskapene i Norge.

- Vi vet imidlertid ikke om vi kommer til å følge samme innnføringsskjema som EU, sier en talskvinne i departementet til Nettavisen.

Telenor allerede i gang med priskutt
- Vi har ikke noe problemer med dette vedtaket, sier informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor til Nettavisen. - Vi anser dette som bra for våre kunder, mange av dem reiser svært mye. Vi har sett hvor dette bærer hen og vi har allerede kuttet våre avgifter på internasjonale samtaler med mellom 25- og 40 prosent hittil i 2007, sier han.

Truer med prisstak for sms
EU uttalte også i dag at dersom teleoperatørene ikke automatisk følger opp med å senke de internasjonale prisene for sms- og mms-meldinger samt datatrafikk, så vil det bli vurdert å innføre et eget prisstak for disse tjenestene.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta