Gå til sidens hovedinnhold

Tanker-Hansson venter på Siv

Tankreder Herbjørn Hansson stoler ikke på SV-Kristin, og flagger hjem om Frp overtar makten.

Det meget gunstige regimet for rederne har fått flere kjente norske redere som seiler under bekvemmelighetsflagg til å vurdere å flytte hjem med sine skip.

NA24 - din næringslivsavis

For Sandefjord-rederen Herbjørn Hansson, som leder Nordic American Tanker Shipping, er det ikke aktuelt å flagge inn flåten, foreløpig. Han vil helst se at Siv Jensen blir statsminister før råoljetankflåten får norsk flagg.

Den rødgrønne regjeringen arbeider aktivt for å få skipsredere til å vende nesen hjem, i første rekke for å få skipene deres notert under norsk flagg i det norske skipsregisteret NIS. Men Hansson sier at han ikke stoler på SV og finansminister Kristin Halvorsen.

- Jeg stoler ikke på finansminister Kristin Halvorsen. SV har arbeidet mot denne næringen helt siden partiet ble stiftet. Men hvis Frp vinner valget, og Siv Jensen blir statsminister, skal jeg anbefale at vi flagger hjem hele flåten, sier Herbjørn Hansson til Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken ble det kjent at reder Kristian Siem flytter 24 fartøyer hjem til Norge, og at John Fredriksen vurderer å gjøre det samme med sine nye skip.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken