(BiipMag): Hva skal du gjøre når kjæresten din begynner å bruke litt for mye tid sammen med en av dine venninner? Eller når kompisen din foretrekker å henge med andre enn deg?

Problem
Det vanskelige med å gå i en klasse, og senere på en jobb, er at uansett hva som skjer så må du møte de samme menneskene igjen.

Hva skal du egentlig gjøre når for eksempel kjæresten din, eller ekskjæresten din, plutselig fatter interesse for en av de andre i klassen - eller enda verre: En av dine venner eller venninner.

1. Hev deg over det
Det verste du kan gjøre hvis noen prøver å gjøre deg sjalu med vilje er å ignorere det. Ikke det verste for deg, men for den som prøver. Ingenting er mer irriterende. Skulle det til og med være slik at din venn eller venninne prøver å score billige poeng ved å skryte av at han eller hun nå er den som har draget så er det bare å riste på hodet og svare: ja, ja, lykke til. MEN: Lett er det ikke.

LES MER OM VENNER OG KJÆRESTER HER

2. Hevn
Det er visstnok stygt å hevne seg. Vel, det får være så. Små hevner som å avsløre hemmeligheter eller å ta igjen med samme mynt ved å legge deg etter vedkommendes kjæreste eller ekskjæreste er verken lurt eller bra for noen. Men av og til føles det ekstremt godt å være litt slem.

3. Seriøs løsning: Snakk med læreren
Sånn seriøst, hvis du virkelig synes det er kjipt med noe som har skjedd og du opplever at det er vanskelig å gå på skolen så kan du snakke med læreren. For han eller hun kan ikke gjette på hva som har skjedd (han har sikkert nok med å være sjalu på den kjekke fyren på jobben til kona si). Kanskje finnes det en løsning?

4. Kom deg videre
Hvis kjæresten eller vennen din ikke ville ha deg, så er det vedkommendes tap. Punktum. Det finnes så utrolig mange fisker i havet, både av potensielle kjærester og venner.

5. Snakk med den som gjør deg sjalu
Kanskje venninnen din ikke prøver å gjøre deg sjalu? Kanskje trodde kompisen din at det var du som ikke ville være med ham? Ofte lager vi mange finurlige historier som bare eksisterer i vårt eget hode.

6. Seriøs løsning 2: Snakk med familien din
Har du en eldre søster, et søskenbarn eller noe? Ta en prat med dem. Det er ganske sannsynlig at de har vært i akkurat samme situasjon. Vær obs på at en slik samtale kan sette i gang timelang mimring hos personen du spør til råds.

8. Kjøp deg noe fint
Vet du hva, shopping hjelper. Kjøp deg en ny topp eller en ny bukse. Gå til frisøren eller bare ta deg en skikkelig sminkerunde. Kjøp en boksesekk og få ut aggresjonen.

9. Lag liste
Hvor viktig var han? Hvor viktig var hun? Hvor mange andre kjekkaser finnes det eller trofaste kompiser?

10. Hvis alt annet mislykkes: Slett
Gå inn på kontaktlisten din på mobilen og trykk slett.

LES OGSÅ
Slik overlever du bruddet
7 grunner til at gutta vil være single
Her er Biips mest populære

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her