(BiipMag.no): Hvor mange ganger har du opplevd å være sjalu på noen? Eller motsatt - at du merker at noen andre er sjalu på deg? Her gir vi deg hjelp til å takle begge situasjoner.

Å være sjalu på noen
Det er ikke gøy å være sjalu. Det kan være på din beste venninne, en ukjent jente eller hvem som helst i grunn. Men hvordan takler du det? Det er ikke så gøy å mislike noen for noe de ikke kan noe for. Det kan være mye - klærne, vennene, pengene, huset, livet - og alt dette får deg til å gløde av raseri selv om de aldri har gjort deg noe personlig.

Hva skal du gjøre med det? Det første du må gjøre når du merker at du føler at du er sjalu, er å finne ut hvorfor du er sjalu. Du føler kanskje at du vil være den personen? Supermedisinen mot dette er da å være bedre enn den personen du vil være. Ikke vær nedlatende mot personen, det blir bare dårlig, men du kan prøve å finne ut hva det er med personen som gjør deg usikker på deg selv.

Hvis det er noe lett, slikt som klesstilen, kan du prøve å legge om din egen stil - men pass deg for å bli en copycat! Da er det bedre å lage din egen, personlige stil som andre kan bli sjalu på deg for. Skaff deg en stil som gjør deg stolt! Er det derimot det at du synes personen er kul eller har kule venner, kan du prøve å tenke hvorfor du synes det - og kanskje du kan plukke opp et par ting. Men for all del, ikke glem dine egne venner! Det er en grunn til at du har de vennene du har.

Les også:Kle deg med selvtillit

Er du derimot sjalu på noen fordi de har penger, finere hus eller «bedre» familie enn deg er det viktig å huske at dette er ting det ikke nytter å være sjalu over. Greit, det er kjipt at du deler rom med søsken, og at du ikke får 500 kroner i uka - men det er forskjellige måter å leve på, og man skal ikke være misfornøyd med slike ting. Blir du veldig lei av det er det kanskje på tide å skaffe seg en jobb eller å fikse på rommet. Du må leve ditt eget liv, ikke misunne andres!

Å være offer for sjalusi
Så er det hvordan man takler å være den som noen er sjalu på. Ingen liker vel å være den som får litt ekstra spydige kommentarer eller stygge blikk? Det er viktig å huske at selv om du tror noen er sjalu på deg (og det mest sannsynlig er sant) må du allikevel ikke si det til dem. Og er det noen du ikke kjenner så godt er det ingen god idé å prate med dem om det.

Hva skal du gjøre med det? Er det derimot noen som er nærmere deg er det lov å spørre hvorfor de oppfører seg slik. Viser det seg at de er sjalu, har dere nå en glimrende mulighet til å styrke vennskapet. Tro det eller ei - på en måte er det å være sjalu på hverandre, og da å prate om det, noe som gjør dere sterkere.

Føler du at noen er i overkant bitchy og sure på deg, og det er noen du ikke er venner med, kan det allikevel være greit å konfrontere dem om det - spesielt om det er noen i klassen eller som du må omgås med. Det skaper dårlig stemning om det er mye usagt. Å rense lufta er smart uansett om det er sjalusi bak eller ikke!

Les også:Slik blir dere venner igjen

Glem heller aldri: er noen sure på deg, kan det være at du har virket sure mot dem - uten at du selv har merket det! Det er ikke alltid man kan virke åpen og fremadkommende, og da kan folk tolke det som om du er sur og gretten. Få ut antennene og speid rundt deg! Det er heller ikke dumt å få fram smilet; prøv å smil til en du kanskje aldri smiler til, og du skal se at du får et tilbake. Glade mennesker gjør andre glade, og du kan være den som starter det!

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden!