Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvem som kommer til Norge!

Hadde megahit på 90-tallet.

Haddaway er klar som årets retroartist på festivalen Døgnvill i Tromsø, skriver Nordlys.

Haddaway er et kjent navn for mange som opplevde nittitallets populærmusikk. Han toppet hittlistene i 11 land i 1993 med låten What is love. I Norge toppet Haddaway VG-lista i åtte uker på rad.

Nå kommer Haddaway, som årets retroartist, til Døgnvill for å gi festivalfolket et glimt av 90-tallets populærmusikk.

- Helt siden vi hentet Samantha Fox, Limahl og Boney-M i 2008 har vi fått tilbakemeldinger fra publikum at de vil ha mer av slikt: musikk som folk hørte på da de ikke hadde huslån og forpliktelser. Noen kan sikkert le, men vi synes faktisk det er flott at vi kan bringe de gamle stjernene til folkefest på denne måten, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

Haddaway spiller på Snakkscenen (Scene 2) lørdag 31. august.

Retroartister har blitt en tradisjon for festivalen. Andre retroartister som har laget stemning på Snakk-scenen er Alphaville, Dr. Alban, Shaggy og Aqua.

- Dette blir bra, og når tusenvis står og danser til musikken til Haddaway håper vi at sola skinner og folk blir litt ekstra glade i hverandre, sier Rundberg.

Haddaway heter egentlig Alexander Nestor Haddaway og fikk sitt store gjennombrudd med sangen What is Love. Hans neste single var Life og debutalbumet Haddaway – The Album ble en suksess. I 1994 kom Rock My Heart, etterfulgt Fly Away (1995). Deretter The Drive (1995) og Let's Do It Now (1998).

For sjuende gang på rad arrangeres Døgnvill på Valhall i Tromsø 29.-31. august.

Disse artistene er sluppet så langt: 50 Cent (US), Avicii (S), Faithless (UK), Dumdum Boys, Violet Road, Kurt Nilsen, Zara Larsson (S), Haddaway (GE), Sirkus Eliassen, Ole Paus, Vishnu, Saivu, Kid Exodus. Flere slipp er like rundt hjørnet!

Les flere saker i Nordlys her.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken