Gå til sidens hovedinnhold

Sjelløs Sissel

Dette er en skrikende unødvendig, kvelende uinteressant og fullstendig irrelevant plate. Den er platt og sjelløs.

Sissel
My Heart
Universal

Og ja, ”My Heart” er en vakker plate. Men selv om Sissels plate på ett nivå både er vellydende, velklingende og vellaget, finnes den ikke spennende.

Dette er markedstilpasset dveling ved fortiden pakket inn i bomull, glanset papir og glitter. Og gjett om den er på vei til et tre nær deg.

Vi får både Bach, Händel, Chopin, Saint-Saëns, Piazolla, Morricone og Andrew Lloyd Webber, javel. Men vi får også det musikalske svaret på Oslo Citys inngangsparti, der reinsdyret Rudolf og Jesus i kjempefigurer står side om side i flombelysningen.

Sissel kan forbrødre seg med London Symphony Orchestra så mye hun vil. Dette er ikke et hår bedre enn for eksempel Sarah Brightmans tilsvarende eksesser i platt og sjelløs vellyd.

Det er ingen begreper om hellighet eller virkelig respektfull omgang med kulturarv her, enn si ideer om musikalsk nyvinning eller noe annet som kan rettferdiggjøre denne utgivelsen.

Jesus tok grep med kremmerne i tempelet. Anmelderne i Norge faller derimot Sissel om halsen og kaller hennes skamløse førjulslefling med mammon for både en nytelse og en renselse.

Selv om det er jul må ikke alle være snille og servile. Det er ok å snakke sant også.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping