Gå til sidens hovedinnhold

Sjelsfrender

Det kommer ikke som noen bombe akkurat – Carsten Dahl, Arild Andersen og Jon Christensen veit hva de snakker om.

Carsten Dahl – Arild Andersen – Jon Christensen
Under the Rainbow
Storyville Reecords/MusikkLosen

I fjor “debuterte” trioen med “Space Is the Place” – 11 låter alle skrevet av Carsten Dahl. Seinere gjorde de en bejubla konsert på Vossajazz og i forlengelsen av den tok de turen til Jan Erik Kongshaug og Rainbow Studio i Oslo. Nå får alle vi andre også bli med på det som skjedde i løpet av noen få timer der.

Den 45 år gamle danske pianisten Carsten Dahl stammer fra en yngre generasjon enn våre to giganter bassisten Arild Andersen (67) og trommeslageren Jon Christensen (70). Både «Space Is the Place» og «Under the Rainbow» forteller oss at det har ingen som helst betydning. Her snakker vi nemlig om tre toppmusikanter som kan hverandre og skjønner hverandre intuitivt. Det har også ført til at vi her blir servert åtte varianter av «Under the Rainbow» - spontant unnfanga «komposisjoner», samt kun to ordinære låter skrevet av Dahl.

Vi har med tre mestermusikanter å gjøre som fører eleverte samtaler. Dette er lyttere av rang som vet hvordan de skal kommentere og fargelegge det de andre spiller på et vis som gjør at samtalene blir meningsfulle. Noen ganger fungerer det utmerket, noen ganger gir det ikke fullt så mye mening.

Det er alltid like spennende å møte disse herrene – uansett hvilken sammenheng det er i. Denne trioen har hele tida hatt noe spesielt ved seg og har det fortsatt. Vi har nemlig med sjelsfrender å gjøre.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken