Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkert over Fredriksen

Indisk toppleder er i sjokk over hvordan reder John Fredriksen gjør forretninger.

- John Fredriksen setter seg over loven i denne saken og vi er sjokkert over hvordan han opptrer, sier administrerende direktør Manav Kumar i Discovery Enterprises til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Striden handler om hva som skjedde da Fredriksens riggselskap Seadrill fjernet skipet «Crystal Sea» ut fra et oppdrag for den statlige olje- og gassgiganten ONGC i India (se egen boks).

Som han selv vil
Kumar representerer underleverandøren i avtalen og sier til NA24 han aldri har opplevd tilsvarende i sin karriere, og er forbauset over opptreden.

- Vi trodde Seadrill aldri ville finne på å opptre på denne måten, sier Kumar på telefonen fra India.

21. desember sendte Kumar via sin norske advokat Frithjof Herlovsen en stevning med krav fra knappe 54 millioner dollar til maksimalt 128 millioner dollar.

Det er første gangen Discovery gjorde forretninger med riggselskapet Seadrill. Bakgrunnen er oljeproduksjonsskipet «Crystal Sea», hvor det skal ha hatt en fem års kontrakt verdt 100 millioner dollar.

Skipet ble fjernet fra India, og Kumar mener han har tapt opptil 650 millioner kroner på handelen med rederen.

- Dette var første og siste gangen vi gjør forretninger med den mannen, sier han.

Reaksjon
Driftsdirektør (COO) Alf C. Thorkildsen i Seadrill sier til NA24 at han ikke ønsker å kommentere utspillene til Manav Kumar i Discovery Enterprises. Han sier imidlertid at det indiske selskapet forsøker å få saken opp for norsk rett. Her mener Seadrill-gjengen at saken ikke hører hjemme.

- Hvis den i hele tatt skal opp, så hører denne saken ikke hjemme i Norge men eventuelt i en indisk voldgiftsrett, sier Thorkildsen til NA24.

John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien