(SIDE2): Resultatet fra en britisk studie viser at pasienter ble mindre utmattet av å spise mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold.

Forskerne fra Hull York Medical School mener resultatet er overraskende, melder BBCNews.

Daglig sjokolade
Leder av studien, professor Steve Atkin, forteller at ideen til studien kom etter at en pasient følte seg mye bedre av å ha drukket sjokolademelk med høyt innhold av kakao.

Han undersøkte derfor om andre pasienter kunne ha fordel av dette. 10 pasienter fikk en daglig dose av 45 gram mørk sjokolade eller hvit sjokolade som var farget for å ligne mørk sjokolade. Pasientene fikk sjokolade i to måneder.

Personene som fikk mørk sjokolade følte seg mindre trette og rapporterte at de ble mer utmattet da de sluttet å spise sjokolade.

- Selv om det var en liten studie, så gikk to personer ut i arbeid igjen etter å ha vært borte i seks måneder, sier Atkin.

Forskeren påpeker at det trengs ytterligere studier på funnene, men at pasienter ikke tar skade av å spise små mengder sjokolade.

Direktør ved «The Young ME Sufferers Trust» legger imidlertid til at hvis løsningen hadde vært så enkel, så hadde ikke 250.000 personer i Storbritannia fått livet ødelagt av ME.

Kronisk utmattelsessyndrom er betegnelsen på en lidelse som hovedsakelig består av en unormal følelse av utmattelse som varer i mer enn seks måneder. I Norge og flere andre land foretrekkes ofte betegnelsen myalgisk encefalopati (ME).

Hovedsymptomet er utmattelse som ikke lar seg hvile bort. For at en skal kunne snakke om kronisk utmattelsessyndrom, må utmattelsen ha vart i mer enn 6 måneder, og den må være av en slik grad at det går ut over dagliglivet. Det må ikke foreligge en annen sykdom kan forklare utmattelsesfølelsen. (Kilde: Wikipedia)