Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer disse sjokoladenyhetene

Nå får du Smash! uten palemolje, Hobby med cola-smak, smoothiesjokolade og egen Non Stop til 17. mai.

(SIDE2): Og den røde stratosen med nøtter er tilbake - til stor glede hos mange sjokoladeelskere.

Norges mest etterspurte sjokolade?

I løpet av året dukker det stadig opp nye mat- og drikkeprodukter i dagligvarebutikkene. Tre ganger i året, februar, mai og september, er det vareslipp der produsentene lanserer flere hundrevis av matnyheter. Men det hender at det også kommer nyheter utenom lanseringsvinduene, som for eksempel nye sjokolader.

I mars ble blant annet Stratos Nøtter relansert og i tillegg kom det også ny Stratos-variant med navnet Stratos Krønsj.

- Stratos Nøtter må være Norges mest etterspurte sjokolader. Vi har fått enormt mange forbrukerhenvendelser om den etter at vi informerte om at den ville komme i butikk nå i mars, og vet at det var et lykkelig gjensyn for mange, sier kommunikasjonsrådgiver i Orkla Confectionery & Snacks Norge, Marthe Bogerud Schomacker, til Side2.

- Forbrukerne kan nå stemme på hvilken de liker best og foreløpig leder Stratos Nøtter soleklart, legger hun til.

Klassiker i ny variant

Nidar kan i tillegg friste med nyheten Hobby Cola. På 1980- og 90-tallet eksperimenterte Nidar mye med nye smaker på Hobby, og mange husker kanskje fortsatt Hobby Bringebær og Hobby Tuttifrutti.

- Hobby er en av nordmenns klare sjokoladefavoritter. Likevel har ikke klassikeren vært fornyet på over 20 år. Nå tar vi opp igjen tråden og lanserer Hobby med ny smak, forklarer Bogerud Schomacker.

Hun tror at noen muligens vil tenke at det er en merkelig kombinasjon, men at mange vil la seg overraske.

Kommunikasjonsrådgiveren kan også avsløre at fra 1.mai relanseres Smash! uten palmeolje.

- Mange forbrukere er opptatt av palmeolje, og i Orkla Confectionery & Snacks Norge, hvor Nidar-fabrikken inngår, jobber vi med å fjerne palmeoljen i produktene våre, forteller hun.

Les mer: Nå får du Smash! uten palmeolje

17.mai-Non Stop

Det er ikke bare Nidar som har lansert sjokoladenyheter de siste ukene.

Freia har nå laget to varianter av melkerull med smoothie; Melkesjokolade Smoothie med Mango og banan, og Melkesjokolade Smoothie med jordbær og pasjonsfrukt.

- I dette produktet får man nytelsen av Freia Melkesjokolade blandet med den friske smaken av smoothie - en liten sensasjon, sier Monica Paulsen Ygre, produktansvarlig for Freia Ruller, i en pressemelding.

Sjokoladeprodusenten har også laget en ny Non Stop-blanding i rødt, hvitt og blått.

- Freia Non Stop Norge er fest-produktet for hele familien til 17.mai ferieringen, konfirmasjon eller bursdager. Med den originale og velkjente Non Stop smaken i fargene fra det norske flagget - rødt, hvitt og blått, er dette det perfekte produkt til godteskålen eller som kakepynt, sier Monica Paulsen Ygre.

En annen Freia-Nyhet er Freia Premium Kokos, som ifølge produsenten selv er en etterspurt nyhet.

- Dette er en deilig plate der hver bit gir deg en herlig smak av sommer, sier Anne Falck Nordskar, produktsjef for Freia Premium.

Kommentarer til denne saken