Gå til sidens hovedinnhold

Hva har de funnet i New Zealand?

«Sjømonsteret» er et stort mysterium.

Loch Ness-monsteret, sjøormen i Seljordsvannet og myten om kjempeblekkspruten «Kraken» er alle vandrehistorier som har versert i flere hundre år.

For de fleste av oss er historier om slike sjøuhyrer kun oppsinn og gamle myter, men nå ser det ut til at man kanskje må ta stilling til om man skal ta seg en avkjølende dukkert eller ikke til sommeren.

For på en strand i New Zealand har det nå dukket opp levninger av en uidentifisert skapning som skaper diskusjon på internett, skriver Daily Mail.

En dinosaur?

I løpet av en uke har nesten to millioner mennesker sett videone på Youtube som viser et halvt begravet, råttent kadaver med stort hode, kjeve og taggete tenner.

Nedre delen av kroppen mangler på den mystiske skapningen som er over ni meter lang.

Kadaveret ble filmet av Elizabeth Ann etter en stor storm langs Bay of Plenty i april. Oppdagelsesstedet ligger rundt 190 kilometer sørøst for storbyen Auckland.

I en annen video lastet opp av Ann, skriver hun at de lokale i området er i full diskusjon om hva skapningen kan være.

Mens noen er overbevist om at det er en død saltvannskrokodille, mener andre at det kan være en delfin eller murener. Noen har til og med foreslått at skapningen er en dinosaur.

HTML EMBED

Sendt til identifisering

Marinbiolog Anton van Helden tror på sine side verken på dinosaur eller krokodille. Basert på bilder, tror han den mystiske skapningen kan være levninger av en spekkhogger.

Til 3News påpeker eksperten at spekkhoggere har distinkte luffer, noe man også kan skimte på kadaveret som er funnet.

Spekkhoggere er vanlige i havområdet rundt Bay of Plenty så antagelsen er ikke usannsynlig, men for å få endelig bekreftelse på hva som har blitt skylt opp på land, har bilder og prøver av skapnignen blitt sendt til akvariumet Kelly Tarlton og «konserveringsdepartementet» (Department of Conservation) i New Zealand.

Kommentarer til denne saken