Gå til sidens hovedinnhold

Avslører din skadefro

Blir du lett skadefro når andre begår feil? Det kan forskerne se i hjernen din.

(SIDE2:) Misunnelse og evnen til riktig å godte seg over andres feil er vel sider de fleste av oss ikke vil vedkjenne seg.

Fysisk endring
Men visste du at forskerne faktisk kan se på bilder av hjernen din om du er typen?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Japanske forskere har funnet ut at disse følelsene rett og slett skaper en fysisk forandring i hjernen. Ved hjelp av et magnetkamera kan de måle hvor mye du gleder deg over andres ulykke.

Skadefrohet kobles ofte med misunnelse. Spesielt føler vi oss ofte bedre om et menneske du har følt har «stått over deg» plutselig feiler og ramler ned av sin pidestall.

Smerte og god mat
The New York Times skriver at aktiviteten i hjernen finner sted samme sted som vi kan måle smerte. Det er også samme område der vi konstaterer god sex eller god mat.

Som et malapropos mener amerikanske forskere at sex og forelskelse ikke nødvendigvis henger sammen i hjernen.

Forskerne Lucy Brown og Susan Farley har argumentert for at romantisk kjærlighet og seksuell opphisselse skiller seg klart fra hverandre. De hevder at forelskelse eller romantisk kjærlighet er en biologisk kraft som minner mer om sult, tørst eller når vi er avhengige av dop. Etter hvert som forholdet utvikler seg tar vi andre deler av hjernen i bruk også.

Det er derfor at forelskelse kan oppfattes som en form for «galskap» og besettende følelse som gjør at du kanskje oppfører deg ganske annerledes enn du ellers ville.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken