Gå til sidens hovedinnhold

Gir millionbonus til resepsjonen

Har du lyst på høy lønn, bør du prøve å få jobb i Skagen Fondene. En hvilken som helst jobb.

Skagen Fondene har lagt frem sitt resultat for 2009, og det er skikkelige jubeltall.

Interessen for aksjefond har vært stor i 2009, og forvaltningskapitalen økte fra 57,3 milliarder norske kroner til 94,7milliarder norske kroner, som utgjør en økning på mer enn 65 prosent, skriver Skagen i en melding.

Og om 2009 var hyggelig for andelseieren i Skagens fond, var året strålende for eiere og ansatte i Stavanger-bedriften.

Millionfest for ansatte
Absolutt alle de rundt 130 ansatte får minst én million i bonus, skriver Stavanger Aftenblad.

Men så er det også litt å ta av. Forvaltningen ga et overskudd etter skatt på hele 582 millioner kroner.

Og eierne kan juble aller mest. Utbyttet etter fjoråret blir på 569 millioner kroner. De fem hovedeierne jobber alle i selskapet: Adm. direktør Harald Espedal, Kristoffer Stensrud, Åge K. Westbø, Kristian Falnes og Filip Weintraub.

- 2009 har vært et eventyr for Skagen Fondene, Westbø til Aftenbladet.

Suksessbedrift
Skagen har i det hele tatt vært en fantastisk suksess siden oppstarten med ett aksjefond i 1993. Forvalterne har over tid levert svært god avkastning, og virksomheten er blitt utvidet med flere fond.

Dessuten har man gradvis satset også utenfor Norge. Ved utgangen av 2009 var 52 prosent av forvaltningskapitalen fra kunder i utlandet, de fleste av disse i Sverige.

Myggen har dermed vokst forbi elefantene. Skagen er nå Norges største fondsforvalter, målt etter forvaltningskapital, og har dermed passert banker og forsikringsselskaper med store distribusjonssystemer, også DnB Nor, som tidligere var markedsleder.

Men før du fyrer av gårde CV-en i håp om å ta del i millionfesten, kan du merke deg at Skagens nettsted har en egen side for «Ledige stillinger». Der står det følgende: «Vi har for tiden ingen ledige stillinger.»

Kommentarer til denne saken