Gå til sidens hovedinnhold

- Skal bli Norges beste rapper

«Begynnelsen på fortsettelsen». Det er der bergensraperen Akeron er nå. Se hans nye video her.

(iBergen.no) I 2006 slapp Akeron platen «Opp I Bygget», men det var musikkvideoen til låten «Her é AK» som fikk mest oppmerksomhet. Musikkvideoen som delvis ble spilt inn på Finse, ble bare så vidt slått da «Urørt» delte ut pris for beste musikkvideo i fjor.

Se den nye videoen her

Ny video ute
Nå er ræpperen ute med en ny videolåt produsert av Niim The Dream Productions. En litt roligere og seriøs video enn den forrige.

- Synes videoen likevel ble fet. Har jo med tre av finalistene i Dansefeber på videoen pluss basketballspillere. Nå håper jeg å få den inn på «Svisj». Låten vil egentlig fungere som en slags singel. og den viktigste formen for markedsføring vi har er faktisk video, sier Akeron.

- Så det er plate på gang?
- Kanskje det kommer noe i år - vi får se. Men da skal det gjøres skikkelig. På forrige plate var det jeg som gjorde absolutt alt. Skal du slå skikkelig igjennom så må en ha med seg folk som kan dette. Måtte til og med opprette et eget label for å få gitt ut platen forrige gang. Fant på navnet «Stril med stil» mens jeg snakket med dem på telefonen, sier Akeron.

Akeron rapper på bergensk og trives med det. Men det er viktig å ikke bli for patriotisk.

- Bergens rap skal ikke bare appellere til det patriotiske. Det skal handle om menneskelige - og hverdagslige ting som folk kjenner seg igjen i.

Ambisjonen er høy
Akeron har tidligere deltatt på en rekke plater. Blant annet var han med på begge Spetakkels album og undergrunnshit`en «Et drit». Nå er målet å lage Norges beste plate.

- Jeg skal lage Norges beste hiphop-plate som skal være gjennomført. Dette skal være en plate for «mor i støvo» også, sier Bergens nye rap-håp.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser