Gå til sidens hovedinnhold

Skal ha brukt 30.000 kroner i uka på champagne

- Han gamblet med andres penger, på en utspekulert og planlagt måte.

Advokaten til de tre utenlandske meglerhusene som har tapt i overkant av 40 millioner kroner på den nordmannen Christian Fredrik Aarnes er ikke i tvil.

- Planlagt svindel

- Det er ikke noe tvil om at dette var en planlagt svindel. Dokumentene i saken viser en graverende adferd, sier advokat Bjarte Bogstad i Bull & Co til Nettavisen NA24.

Aarnes møter mandag i Oslo tingrett tiltalt for dokumentforfalskning og grovt bedrageri.

I en periode på to år skal det angivelig ha lykkes Tønsberg-mannen Aarnes å ha svindlet norske og utenlandske meglerhus for rundt 50 millioner kroner. Alt tapt i ellevill aksjespekulasjon med base i hans leide luksusleilighet på eksklusive Tjuvholmen i Oslo.

Rock Solid 63 mill.

Ifølge tiltalen skal Aarnes ha forfalsket regnskapet til sitt private selskap, Rock Solid Capital, for 2010 og første halvdel 2011, slik at det vist eiendeler for 63 millioner kroner.

I realiteten eide han ikke nåla i veggen, ifølge Tønsberg Blad.

Med hjelp av det falske regnskapet fikk han kreditt hos meglerhusene.

Tapte 50 millioner på få uker

Kreditten brukte han på å gjennomføre minst 116 aksjehandler i løpet av en fire ukers periode sommeren 2011. På en uke skal han ha tapt så mye som 36,5 millioner kroner.

30.000 på champis i uka

Aarnes skal ha vært en high flyer på Oslo jetsettscene i flere år og brukt så mye som 30.000 kroner i uka på champagne og pleiet omgang med flere av barna til Norges mest kjente investorer.

Klientene til Bogstad, amerikanske Ardour Capital Investments, nederlandske Amstel Securities og svenske Neonet, regner ikke med å få igjen mye av pengene som Aarnes skylder, noe som er godt over 40 millioner kroner.

- Det vil tiden vise, men vi tviler vel på at han har særlig med midler i dag. Om andre har andre opplysninger så mottar vi gjerne slik informasjon, sier Bogstad.

- Hvordan er det mulig at en så ung nordmann kan få så mye kreditt hos et Meglerhus på andre siden av jordkloden?

- I ettertid er det lett og kanskje hevde at dokumentene skulle vært sjekket bedre, men husk da også at han også fikk kredit hos norske meglerhus, sier Bogstad.

Lurte Pareto

Meglerhuset Bogstad sikter til er Norges mest suksessfulle meglerhus de siste 15 årene, Pareto Securities, som kontrolleres av en av Norges rikeste menn, mandalitten Svein Støle. Pareto skal ha tapt 340.000 kroner på Aarnes.

- Utspekulert og planlagt måte

Bogstad er imidlertid ikke i tvil når han skal beskrive Aarnes sine handlinger.

- Handlingene taler jo sitt. Vi kan ikke se noen formidlende omstendigheter - han gamblet med andres penger, på en utspekulert og planlagt måte. Til og med websider var satt opp for å villede kontrakts motpartene, sier Bogstad.

Klokken 09.00 starter rettsaken mot Aarnes i Oslo tingrett.

Aarnes' forsvarer Johnny Veum sier til Tønsberg Blad at hans klient har erkjent forholdene i tiltalen. Han regner med at saken vil bli behandlet som en tilståelsessak og være over på noen få dager. I utgangspunktet er det satt av 10 dager til saken.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken