Gå til sidens hovedinnhold

Skal identifisere lik

Den norske Everest2005-ekspedisjonen er blitt bedt om å identifisere flere lik på ruta opp til toppen.

Hittil er det bare rapportert om én død på Mount Everest – Marko Lihteneker – som omkom på vei ned fra toppen forrige helg.

Men nå bekreftes det at en død amerikaner befinner seg i et telt i camp 3, i tillegg til at en annen død person sitter i ruta mellom camp 2 og camp 3.

Skal identifisere
- De norske gutta er blitt bedt om å delta i identifikasjonsarbeidet med disse. Jeg fikk akkurat en telefon fra Henrik (Wolf Meedom). De er i Camp to nå, og er i fin form alle fem, forteller Frode Høgset til TV 2 Nettavisen. Han er ekspedisjonens kontaktmann på hjemmebane.

Henrik Wolf Meedom kunne rapportere til Frode om veldig sterk vind – opp mot 80 kilometer i timen. I morgen bestemmer de seg om å gå til Camp 3. Dersom de går dit i morgen, blir det toppforsøk på søndag.

Mulig mandag
Men det er også mulig at de blir ytterligere en dag i camp 2. Da blir det i så fall toppforsøk på mandag.

- Henrik kunne fortelle at camp to er skikkelig trang, men i relativ ly av vinden. De ligger nærmest med tærne utenfor kanten av et 1500 meter høyt stup, forteller Høgset til TV 2 Nettavisen.

Jon Gangdal, Henrik Wolf Meedom, Mattias Karlsson, Marius Flygind og Vidar Femdal Røe er de som gjenstår av den ti mann sterke ekspedisjonen som reiste fra Norge for noen måneder siden.

Her kan du finne ekspedisjonens hjemmeside

Her er ruta opp til toppen:

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken