(SIDE2): Torsdag hadde «Great Garlic Girls» festpremiere på Chat Noir med forestillingen «Starflight». Gjennom en og en halv time tok hvitløksjentene publikum med på en ellevill flytur med en kjendisspekket passasjerliste.

Se bilder nederst i saken!

Terje gjorde det dritbra
Til stor jubel fra publikum fikk både norske og utenlandske kjendiser gjennomgå i løpet av de drøye nitti kostymeskiftene. Men da Terje Schrøder (44) kom løpende ut på scenen som Surferosa vokalist Mariann Thomassen (29) løftet taket seg på ærverdige Chat Noir. Publikum klappet og lo mens stakkars Mariann sank lengre og lengre ned i stolen.

Men etter forestillingen var den norske popstjernen en av de fremste gratulantene på scenen.

- Gud, jeg ble helt satt ut. Men det er en stor ære og Terje gjorde det dritbra, skryter hun.

- Jeg så at han ble skikkelig sliten etter et nummer som meg, så da kan dere bare forestille dere hva som kreves av meg for å holde ut slik en hel konsert, poengterte hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Invitert til Italia
«Venninnene» klemmer, kysser og prater i munnen på hverandre.

- Gud, du må jo bli med oss til Italia. Da kan vi shoppe, hviner Terje Schrøder og henviser til det årlige sommershowet hvitløksjentene spiller i Italia.

Han mener det er en selvfølge at Mariann måtte være en del av showet «Starflight».

- Hun er en norsk artist med så mye karakteristikk at vi måtte ha henne med. Se på henne da! Kjolen er jo så lekker, utbryter han og innrømmer at nummeret var krevende.

- Ja det var skikkelig travelt å spille Mariann. Jeg hadde jo ikke pust igjen, så på neste nummer sto jeg bare å hang og peste. Men det er jo bare så humor, sier han og ler.

Har aldri fått spilt på Chat Noir
Great Garlic Girls har siden 1981 stått på scenen med sine kostyme-, dans- og musikknumre. Fram til 1992 besto «Great Garlic Girls» av Olav Klingen, Johnny Nymoen og Terje Schrøder. Olav Klingen måtte slutte i 1992 da en ulykke satte en stopp for hans karriere. De to andre er fortsatt aktive med Dean Erik Andersen som den tredje av gruppas «drag queens».

Revygruppen har stått på scenen i Sverige, Danmark, Tyskland og Island, og har også vært med i TV-show. I 2006 arrangerte «Great Garlic Girls» 25-års jubileumsshow på Latter på Aker Brygge i Oslo. Da Mia Gundersens show «All of Mia» overraskende ble tatt av plakaten steppet jentene inn.

- Vi gleder oss veldig. Great Garlic Girls har alltid hatt en drøm om å få spille på Chat Noir. Nå har vi spilt på Broadway i to år og reist rundt hele verden, men vi har aldri fått spilt på Chat Noir. Det er jo litt morsomt, men sannheten er at vi har ikke hatt mulighet til å spille i Oslo de siste 5-6 årene. Det er både fordi markedet er så tøft og fordi det har kostet for mye å leie et teater, fortalte Terje Schrøder til Side2.

Les saken: Disse overtar for Mia

En annen norsk kjendis som virkelig fikk gjennomgå på scenen var Lene Alexandra Øien (27) fra «Skal vi danse». Hun hadde til og med fått en spesialskrevet sang som tok for seg hele karrieren hennes. Men selv om parodien var ganske drøy tok Østfoldjenta det med godt humør.

- Jeg er vant til å bli parodiert, så det tok jeg som et kompliment. De tok jo blant annet for seg Whitney Houston og Christina Aguilera, så at jeg føyer meg inn i den rekken er en ære, smiler hun.

- Jeg lo hele tiden og synes det er skikkelig gøy at alt var så overdrevet. De er skikkelig flinke og jeg hadde gledet meg masse til å se dette showet, forteller hun.

Internasjonal stjerne blant publikum
Premieren fikk også besøk av Johnny Logan (54) som er på en Norgesvisitt. Han skjønte naturlig nok ikke stort av det norske nummeret om Lene Alexandra men han koste seg for det.

- Dette var fantastisk. Jeg har aldri vært på et dragshow før så det var litt rart, innrømmer han.

- Under James Bond-kavalkaden sa jeg det faktisk til sidemann at jeg har jobbet med alle de kvinnelige vokalistene de parodierte utenom en. Og de lignet noe voldsomt. Det var som å se Shirley Bassey, forklarte han.

Han satte stor pris på den drøye humoren.

- Det var morsomt at det var litt slemt. Jeg tør ikke tenke på hva som skjer når jeg dør. Da kommer jeg til å bli drept på scenen av komikere. Jeg er jo som skapt for parodier, ler han og ramser opp alle hitsene sine.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

1157