Gå til sidens hovedinnhold

Høstens heteste TV-krig er i gang!

NRKs «Stjernekamp» og TV 2s «Skal vi danse?» har premiere samtidig. - De går rett i strupen på hverandre, sier ekspert.

(SIDE2): Denne uken har den store TV-høsten blitt lansert på både NRK og TV 2, hvor både gamle travere ble presentert så vel som store nyheter innen underholdnings-TV.

Store suksesser
Lørdag 8. september braker det løs med premiere på NRKs nysatsing «Stjernekamp», mens dansegulvet hos TV 2 er skrubbet og klart for en ny runde med «Skal vi danse?».

Så hvem blir lørdagens seierherrer i høst?

- Jeg har ikke sett programmet til NRK, men generelt sett er NRK veldig, veldig sterke på høsten. Men TV 2 har hatt enorm suksess med «God Kveld Norge» og «Skal vi danse?», så dette blir en kjempeutfordring for NRK, sier forhandlingssjef i Mediacom, Christian Sørlie, til Side2.

Hvem tror du blir lørdagsfavoritten? Stem til høyre i saken!

Nytt mot klassiker
«Stjernekamp» er et nytt norsk konsept der 10 norske artister kjemper om å bli kåret til Norges største entertainer. Direktesendingen ledes av Kåre Magnus Bergh (33), og i dommerpanelet sitter Mona B. Riise og Ole Evenrud.

Det populære danseprogrammet starter sin åttende sesong med 11 kjente fjes ledet av tidligere dansevinnere Katrine Moholt (38) og Carsten Skjelbreid (40).

- TV-kanalene går rett i strupen på hverandre her. Og det er NRK som utfordrer, det er ren strategi og helt bevisst. NRK kan fort få en million seere med sitt konsept, men TV 2 har hatt kjempesuksess med mellom 6-700.000 seere hver sesong. Hvem som vinner kampen er jo det store spørsmålet. Det er svært viktig for TV 2 på grunn av reklameinntekter, men også viktig for NRK å gi valuta for lisenspengene, sier Sørlie.

Han mener statskanalen har hatt en visst eierskap i helgen, men at TV 2 kan ta innpå denne høsten.

- TV 2 har lagt all kruttet i tønna, så vi får håpe det gir utslag. Det er noe trygt og godt i konseptet allerede. Men alt avhenger av hva som fenger familiene i helgene, og hvilke deltagere som sjarmerer og gjør seg på skjermen, sier Sørlie.

Sunt
Kommunikasjonsansvarlig for «Skal vi danse», Unn-Grethe Berge, sier at hun ser fram til litt sunn konkurranse på TV-fronten i høst.

- Det er bare sunt med konkurranse. Da får vi et ekstra driv til å lage ekstra gode sendinger. Men så er det jo også veldig forskjellige konsepter – et er dans og et er musikk, sier TV 2s kommunikasjonsansvarlig til Side2.

- Vi har gjort det veldig bra med «Skal vi danse», og vet at vi sitter på et gullkonsept. De siste to årene har vi hatt de beste seertallene på lørdagskvelden, men vi får være ydmyke og se hvordan de går i år. Så ønsker vi NRK lykke til med nytt konsept, sier Unn-Grethe Berge.

Spent
NRK er spente i forhold til lanseringen av et helt nytt norsk konsept skapt i samarbeid med produksjonsselskapet Monster. Prosjektsjef for programmet i NRK,Gitte Calmeyer,sier til Side2 at det er umulig å si hvem som blir den store TV-vinneren lørdag kveld.

- Vi vet at «Skal vi danse» er et godt konsept, så får vi konsentrere oss om vårt program. Vi er fulle av optimisme, sier hun.

- Mantraet hos oss er å underholde familiene, og det håper vi at vi får til med vårt nye, norske konsept. Vi ønsker at familier skal hygge seg med programmet - det er da vi har lykkes,sier Calmeyer.

Dette er årets dansepar:
Eldar Vågan skal danse med Elena Bokoreva Wiulsrud .

Hanne Søraag skal danse med Egor Stalion Filipenko.

Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen skal danse med Marianne Sandaker.

Lillian Müller skal danse med Glenn Jørgen Sandaker.

Ben Adams skal danse med Tone Jacobsen.

Marit Mikkelsplass skal danse med Lars Alexander Wiulsrud.

Lasse Ottesen skal danse med Olga Divakova.

Cathrine Larsåsen skal danse med Tom-Erik Nilsen.

Vebjørn Sand skal danse med Nadya Khamitskaya.

Marianne Aulie skal danse med Calle Sterner.

Lars-Erik Blokkhus skal danse med Maria Sandvik.

Deltagerne i «Stjernekamp»:
Rein Alexander

Anneli Drecker

Tor Endresen

Tuva Syvertsen

Alejandro Fuentes

Sisi

Nico D

Jenny Jenssen

Rita Eriksen

Mariann Thomassen

«Stjernekamp» og «Skal vi danse?» ser du lørdager i høst på henholdsvis NRK og TV 2.

Les også:

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken