(Nydalen/Side2): - Jeg har fått masse tilbakemeldinger på utseendet mitt. De har vært av typen «nå har du endelig blitt voksen og ser ut som en gentleman», sier Svein Østvik til Side2.

Lørdag tar Svein på seg et spesielt antrekk
Les mer om det her: - Er denne skjorten magisk?

- Men jeg håper ikke jeg har endret stil. Jeg synes heller jeg får vist flere sider av meg selv – at jeg er bajas og rar, men også strukturert.

Den tidligere Charter-bøllen trener nå fire timer hver dag sammen med Nadyia Khamitskaya og holder full fokus på «Skal vi danse»-konkurransen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Overrasket
- Jeg ble sjokkert over hvor godt trent Svein egentlig var på forhånd. Han har «den sixpacken», og sterke armer og ben. Dansing er veldig god trening, så han har gått ned en del fordi han svetter mye, sier Nadya.

- Ja, jeg har vel gått ned cirka 5 kilo, mener Svein, og forteller om sitt endrede kosthold.

- I går spiste jeg tre koteletter siden jeg trener så mye, men jeg tok masse grønnsaker til. Jeg bare ha grønnsaker, også spiser jeg mer frukt.

Svein utdyper at han også har blitt både smidigere og rettere i ryggen.

- Også har jeg fått kort hår, det gjør et eller annet med deg. Men det er jo bare det ytre.

En roligere person
Den vanskeligste med dansekonkurransen synes Svein er å roe seg ned når han trener.

- Den største utfordringen min er å være rolig i hodet slik at jeg kan ta i mot informasjon - samtidig må jeg holde meg giret nok til å danse. Men det går bra takket være Nadya, hun er rolig. Jeg kunne aldri trent sammen med en stresset person, påpeker han.

Slik skal de vinne
Taktikken til danseparet er å redusere alt som heter innlevelse.

- Jeg må tenke kontroll, kontroll, kontroll og ikke ha noen innlevelse når jeg danser. Lever jeg meg inn i det kommer Charter-Svein fram og da tar det helt av, forklarer Svein, og legger til at han mener bestemt at han har blitt roligere i hodet.

Nadya forklarer at hun tilpasser undervisningen fra person til person.

- Da jeg trente med Tore André Flo i fjor måtte vi øve på mer innlevelse, med Svein er det motsatt. Han trenger ikke trene på noen karakter eller rolle, men må fokusere kun på teknikk og trinn.

- Nadya sier til meg at jeg ikke skal være glad eller ha noen innlevelse, for da glemmer jeg trinnene. Men jeg fikk jo skryt for innlevelsen sist lørdag, tross av at jeg ikke levde meg noe inn i det, flirer Svein.

Se Skal vi danse på TV 2 lørdag klokken 19:30.

2381