(SIDE2:) Fredag kveld er det duket for finale i «Skal vi danse». Tore André Flo (35) og dansepartneren Nadya Khamitskaya (25) møter Lene Alexandra Øien (27) og Tom-Erik Nilsen (22) til den aller siste duellen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Etter å ha møtt hverandre på parketten ni fredager på rad kjenner Tor Andre og Lene hverandre ganske godt. Men det er ingenting sammenlignet med deres profesjonelle dansepartnere. Nadya og Tom Erik har nemlig konkurrert sammen.

- Ja, vi danset sammen i to og et halvt år, forteller Tom Erik til Side2.

  • Se bildene av de to som danseparnere under

Flyttet til Bergen
Vinteren 2005 brøt både Tom Erik og Nadya med sine respektive dansepartnere og jakten på en ny begynte. Nadya var i Oslo og Tom Erik i Bergen. Men trenerne deres mente at de kunne blitt et bra dansepar og Nadya bestemte seg for å flytte til Bergen for å satse sammen med Tom Erik.

- Vi var litt skeptiske i begynnelsen siden jeg er noen år eldre enn Tom Erik men trenerne våre mente at vi kunne få dette til å fungere, forklarer Nadya.

SE BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN

Nadya har danset siden hun var åtte år og Tom Erik siden han var fem år. Og de begynte begge tidlig å konkurrere. Paret vant NM i 2007 i både standarddans og tidans. I tillegg har de vunnet Norgescupen flere ganger. Nadya og Tom Erik deltok også i VM i Moskva i fjor.

La opp
Men i desember 2007 bestemte Nadya seg for å satse på utdannelse ved Handelshøyskolen i Bergen og la opp som profesjonell danser. Paret har mange gode minner fra tiden de danset sammen.

- Vi var klart best i standard og engelsk vals var favorittdansen vår. Da vi vant sist NM var vi veldig glade, så det husker jeg spesielt godt. Ellers reiste vi mye rundt i Europa og hadde det gøy sammen. Vi trivdes godt sammen siden vi er veldig like. Nadya og jeg kom godt overens, trente på samme måte og hadde samme mål, sier Tom Erik.

Da begynner Nadya å le.

Godt forhold
- Tom Erik er en god danser og han er en energibombe som finner på nye ting hele tiden. Men han er ikke like seriøs hele tiden, sier hun og ler videre.

- Jeg måtte virkelig tilpasse meg hans måte å jobbe på. Han er skikkelig impulsiv mens jeg er ordentlig strukturert. Men det var morsomt å jobbe sammen og selv om vi var helt motsatt så fant vi en måte som fungerte for oss. Vi har opplevd utrolig mye sammen og har et veldig godt forhold, poengterer hun.

Veldig sta
Tom Erik og Nadya mener at det er ikke tilfeldig at nettopp Lene Alexandra og Tor Andre har nådd finalen i årets «Skal vi danse».

- Nadya og jeg trener mye begge to og er like sta. Det er nok grunnen til at vi begge er i finalen med hver vår kjendis. Vi er begge flinke dansere som liker å vinne, mener Tom Erik.

- Det er veldig kult at det er akkurat oss to i finalen. Vi snakket om det da «Skal vi danse» begynte. Tenk hvor gøy det hadde vært hvis akkurat vi to parene kom til finalen, smiler Nadya.

Skal ha det gøy
- Vi føler at siden vi nå er i finalen så har vi to vunnet som profesjonelt dansepar. Vi klarte begge å få vår kjendis til årets finale.

Tom Erik var med i fjorårets «Skal vi danse» sammen med Tone Damli Aaberge mens Nadya var fersk i år. Så da er spørsmålet om det tidligere paret utnytter hverandres svakheter når de møtes på parketten for siste gang.

- I finalen skal Tor Andre og jeg bare ha det gøy. Vi er ikke nervøse og det føles allerede som en seier å ha kommet så langt. Så denne uka har det ikke vært slitsomt å trene, forteller Nadya.

Gir alt
- Det føles heller ikke som ekstra konkurranse siden det er nettopp meg og Tom Erik fordi vi unner hverandre det beste. Men vi gir selvsagt alt i den siste duellen.

Tom Erik støtter sin gamle dansepartner i den positive holdningen.

- Det er morsomt at akkurat vi to møtes i finalen. Men det er bare gøy å møte Nadya. Dette er bare et show, men jeg og Lene Alexandra skal gjør vårt beste og går selvsagt for gull.

Nye triks
Allikevel prøver vi å ta det som en vanlig fredag. Vi har hele tiden prøvd å legge inn nye triks i dansen men denne gangen prøver i legge inn noen ekstra triks som vi ser for oss at Nadya og Tor Andre ikke klarer, røper Tom Erik.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Men den hviterussiske danseren er ikke enig med Tom Erik at det eksisterer løft som hun og Tor Andre ikke får til.

- Nei selvsagt hadde vi også klart alle løftene de gjør fordi Tor Andre er jo kjempesterk. Vi har også hatt løft i alle programmene men i finalen vet vi at Tom Erik og Lene Alexandra satser på spektakulære løft så da er vår taktikk å komme med noe helt annet, forklarer 25-åringen.

Lene Alexandra er flinkere
Men hun innrømmer at Tom Erik fikk tildelt en kjendis med en bedre dansefot.

- Lene Alexandra er klart mye flinkere å danse enn Tor Andre og derfor har vi lagt opp til en spesiell taktikk i kveld. Tor Andre var den kjendisen som kunne minst av alle og det at han har kommet så langt beviser at absolutt alle kan danse bare de gidder å prøve. Så i finalen skal vi fokusere mer på show og rare danser. Vi skal gjøre noe som aldri har blitt gjort i «Skal vi danse» sin historie. Det vil bli vår måte å vinne på, avslører Nadya.

1183